Karaisalı Kaymakamı Mehmet Kaya: “Karaisalı 10 ülkeye ihracat yapar hale gelmiştir.."

Karaisalı Kaymakamı Mehmet Kaya: “Karaisalı 10 ülkeye ihracat yapar hale gelmiştir.."

- Adana'nın Karaisalı ilçesinde faaliyet gösteren özel çiçekçilik işletmesi, 10 ülkeye 20 çeşit ürün ihraç ediyor.

karaisali-kaymakami-mehmet-kaya-1.jpg

ADANA (İHA) - Adana'nın Karaisalı ilçesinde faaliyet gösteren özel çiçekçilik işletmesi, 10 ülkeye 20 çeşit ürün ihraç ediyor.

Karaisalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Kuzgun Mahallesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren çiçekçilik işletmesinde incelemelerde bulundu. Dünya genelinde büyük bir ticaret hacmi olan süs bitkilerinin Karaisalı’da da üretildiğini belirten Kaymakam Kaya, "Kuzgun Mahallesinde 24 dekar kapalı alanda üretilen süs bitkilerinin ihraç edilmesi sevindirici. İşletme bu yıl itibariyle 20 çeşit ürün ile 10 ülkeye ihracat yapar hale gelmiştir" dedi.

Kaymakam Mehmet Kaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda bölgede süs bitkilerinin üretilmesi için çalışmaya başlandığını belirterek, "İklim koşulları dikkate alındığında Karaisalı oldukça avantajlıdır. Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi hem çiftçimize hem ülkemize kazandıracaktır, dolayısıyla ilçemizde bulunan çiftçilerimiz ile görüşerek doğru yönlendirmeler ile yerel kalkınma yolunda önemli adımlar atacağız" diye konuştu.  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler