Macar Kardeşler İstanbul' Geliyor

Macar Kardeşler İstanbul' Geliyor

Aralarında 2016 yılında kardeş şehir protokolü imzalanan İstanbul Bahçelievler ve Budapeşte Újbuda Belediyeleri biraraya geliyor.

İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'nin 11. Bölge Újbuda ilçesi Belediye Başkanı Dr. Tamás Hoffmann ile 2016 Yılı Mayıs ayında Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'ın girişimleriyle Budapeşte'de Kardeş Şehir protokolü imzalamıştı. Önümüzdeki günlerde Budapeşte Újbuda kenti heyeti Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun misafiri olacaklar.

Macaristan Fahri Konsolosu ve DEİK Türk Macar İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Osman Şahbaz, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nu makamında ziyaret ederek, Újbuda Belediye Başkanı Dr. Tamás Hoffmann'ın resmi ziyaret mektubunu ve Belediye Bayraklarını teslim etti.

İstanbul'un tarihi ve doğal güzelliğini gösterip, farklılıkları keşfetmelerini sağlayacağız

Ziyarette Belediye Başkanı Osman Develioğlu, '' Değerli dostum ve mevkidaşım Dr. Tamás Hoffmann'ın bu güzel mektubunu ulaştırmanızdan memnun oldum, teşekkür ederim. İki kent arasındaki ilişki ve işbirliğinin gelişmesi adına göstermiş olduğunuz fedakarca katkılara çok teşekkür ederiz. Önümüzdeki günlerde Macaristan heyetini İstanbul'da Bahçelievler'de misafir edeceğiz. İstanbul ve Bahçelievler'imizin tarihi ve doğal güzelliğini gösterip, farklılıkları keşfetmelerini sağlayacağız. Bu ziyaretten unutulmaz hatıralarla ayrılacaklarını umut ediyoruz. Geçen yıl Budapeşte'yi ziyaretimizde şahsıma ve heyetime göstermiş oldukları ev sahipliğini hep güzellikle yad ediyoruz. Bizler Macarları yakın dost ve akraba görüyoruz. Birçok platformda ortak işbirliğimiz kardeşlik ilişkimiz bulunmaktadır'' dedi.

Kültürel ilişkilerin ekonomik gelişmeleri tetiklediğini ve beslediğine hep birlikte şahitlik ediyoruz

Konsolos Osman Şahbaz ise, '' Újbuda Belediye Başkanı Dr. Tamás Hoffmann'ın sizlere selamını ve yollamış olduğu mektubu getirdim. Újbuda Belediyesi heyeti İstanbul'u ve Bahçelievler'in sahip olduğu eşsiz güzellikleri ve başarılı çalışmaları yerinde görmeyi dört gözle merakla bekliyorlar. Kardeş şehir ilişkilerinin geliştiğini görmek ayrıca mutluluk vesilisi benim için. Dost Macaristan ile ilişkilerimizin artarak gelişmesine kültür elçiliği adına verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ederim. İki dost ülkenin dış ticaretinin ve yatırımların artmasını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'da her platformda bizlere hatırlatıyor. Bizlerde bu doğrultuda bilgi ve tecrübemizin elverdiğince her türlü katkıyı vermeye, köprü vazifesi görmeye hazırız. Kültürel ilişkilerin ekonomik gelişmeleri tetiklediğini ve beslediğine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bu kardeş şehir ilişkisinin de ülkelerimiz arasındaki ticari ve ekonomik işbirliklerini destekleyeceğine ve artıracağına inanıyorum'' dedi.

Ziyarette Avukat Ömer Furkan Şahbaz'da hazır bulundu. Sonrasında Konsolos Osman Şahbaz, Başkan Dr. Tamás Hoffmann'ın yolladığı mektubu ve armağanları Başkan Osman Develioğlu'na teslim etti. Samimi görüşmenin ardından Konsolos Osman Şahbaz Belediyeden ayrıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler