Macaristan Büyükelçiliğinde ''Kış Eğlencesi'' Gecesi

Macaristan Büyükelçiliğinde ''Kış Eğlencesi'' Gecesi

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss, Macaristan ile Türkiye arasında ortak tarihi köklerimizin olduğunu söyleyerek, '' Geçmişteki ortak yaşamışlıklarımızdan ötürü tek bir alanda değil, birçok konuda izler görüyoruz

ankara.jpg

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss, Macaristan ile Türkiye arasında ortak tarihi köklerimizin olduğunu söyleyerek, '' Geçmişteki ortak yaşamışlıklarımızdan ötürü tek bir alanda değil, birçok konuda izler görüyoruz'' dedi.

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss'in ev sahipliğinde büyükelçilik rezidansında '' Macar Kış Eğlencesi '' konulu etkinlik düzenlendi.

Gecede konuşan Kiss, büyükelçilik rezidansının güzel ve eski bir bina olduğunu belirterek, '' Burası sevdiğimiz dostlarımızlı davet edip, birlikte olunca güzel oluyor ve o zaman işlevine canlı bir şekilde yerine getiriyor.'' dedi.

Gecede Macarların modern ve geleneksel giysilerini müzik ve dans eşliğinde tanıtan bir defile düzenleyen Kiss, '' Bu gece ortak tarihimizin köklerine atıfta bulunacağız.'' dedi.

Kiss, giydiği kostümün Osmanlı dönemine ait ve dolaman veya kaftan ismiyle anılan bir ceket türü olduğunu belirterek, 

'' Ceket, özellikle resmi davetlerde giyilen tarihi, şık bir Macar elbisesidir. Macar süvarileri de bu ceketi giyerlerdi. Aslında bu ceket Osmanlı kaftanının kısa şeklinden başka birşey değildir. Ortak tarihi yaşanmışlıklarımızdan dolayı tek bir alanda değil, birçok alanda izler görüyoruz'' dedi.

Büyükelçi Kiss, defilede Macar modacı Katalin Hampel'in farklı koleksiyonlarının sunumunun yanında Budapeşte Tiyatro sanatçısı ve Operet Mónika Sáfár'ın konser dinletisi, besteci ve çello sanatçısı Kalmus Felicián'ın müzik dinletisini sunacağını söyledi.

be.-ankara-1..jpg

 Macar kültür ve sanat hayatında, bizden olan birçok motife rastlıyoruz

Macaristan'ın  Kayseri Fahri Konsolosu ve DEİK Türk Macar İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Osman Şahbaz ise,

'' Yoğun geçen 2017 yılı Macaristan ve Türkiye ilişkilerinde, birçok kayda değer çalışma ve işbirliği gerçekleştirildi. Bugün ise, Macaristan Büyükelçisi değerli dostum Gábor Kiss'in ev sahipliğinde 35 yıllık modacı Hampel Katalin'in Macar motiflerinin etkili ve güzel örneklerini izledik. Benzer etkinliği 2013 yılında Miskolc'un kardeş şehri Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve Kayseri Fahri Konsolosluğumuz katkılarıyla gerçekleştirmiştik. Yeniden bu moda gösterisini müzik eşliğinde eski dostlar ile birlikte izlemek ayrı bir keyifli benim için. Macar kültür ve sanat hayatında, bizden olan birçok motife rastlıyoruz.'' dedi.

Macar moda tasarımcısı Hampel Katalin'in koleksiyonuna ait kıyafetlerin tanıtıldığı defileyle devam eden geceye, Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış, Türkiye Macaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Av. İsmail Aydın, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, İstanbul Milletvekili Dr. Sibel Özdemir, Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu ve DEİK Türk Macar İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Osman Şahbaz, Macaristan Tekirdağ Fahri Konsolosu Erdoğan Erken, Tekirdağ Macar Türk Dostluk Derneği Başkanı Güneş Gürseler, Avukat Ömer Furkan Şahbaz, Ankara Türk Macar Dostluk Derneği Başkanı İsmail Tosun Saral ve çok sayıda davetlinin hazır bulundu. Etkinlikte Macar besteci ve çello sanatçısı Kalmus Felicián'ın sunduğu müzik dinletisinin ardından ünlü Macar aşçıların hazırladığı yöresel ve geleneksel Macar yemekleri ikram edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler