Mahmut Eraslan: 'Cumhurbaşkanı bizimle bir çay içer mi?'

Mahmut Eraslan: 'Cumhurbaşkanı bizimle bir çay içer mi?'

'Ama bizim mahallenin çocukları Cumhurbaşkanı ile bir çay içmeyi bize çok görüyorlar..'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hamza Dağ ile Adana milletvekilleri, ilçe başkanları ve STK temsilcileriyle istişare toplantısında bir araya gelindi. Katılımcıların önerileri not edildi. Ardından sorulan soruların her biri Sayın Hamza Dağ tarafından cevaplandı. 

eraslan-002.jpg

Ben soru sormak yerine STK’lar adına taleplerimizi ilettim:’’Bu tür toplantıların faydasına inandığım için STK’larla Adana milletvekilleri, ilçe başkanları sık sık bir araya gelebilmeli. Adana olarak bir de bakanımız var ama henüz kendileri ile bir araya gelemedik, bu vesile ile bir çağrı yapmış olalım dedik.’’  

Benim konuşmamın ardından Sayın Dağ yerine, bir arkadaşımız kalktı ve bana cevap niteliğinde bir konuşması oldu. ‘’Bu gün bakan ile görüşme talep eden yarın Cumhurbaşkanı ile görüşme talep eder. Bu olacak şey değil.’’ tarzında bize ince bir ayar çekmiş oldu. 

İçimizden çıkan bazı bürokratların biz STK başkanlarına verdikleri değer, yükledikleri anlam, gösterdikleri yol bu.  

Maalesef daha düne kadar dindarlara üstten bakan, onlara hiçbir mevkii ve makamı yakıştırmayan laikliklerden farksız bir bakış açısı… 

Bu üstten bakış, ben bakanım havası teşkilatlarımızın tüm elemanlarına sirayet ettiyse yandık! Oysa Sayın Cumhurbaşkanı ‘Mütevazı olacağız’ diyerek daha dün uyarmıştı. 

dag-001.jpg

Hükümetler, siyasetçiler, bürokratlar değişiyor. Lakin insanların bir kısmının enaniyet, kibir ve egosu değişmiyor. Koltuk hırsıyla kendilerine rakip gördüklerini harcama isteği, bir takım ahlaki zafiyetleri de beraberinde getiriyor. 

On beş yıldır ülkeyi yöneten Sayın Erdoğan; parti teşkilatlarında neler olup bittiğini, gelecekte kendilerini bekleyen tehlikeleri en iyi bilen kişi olup, yukarıda kısaca değindiğimiz sorunlara vurgu yaparak ‘’Yorulanlar bıraksın’’ diyor.  

Teşkilatlarda başlayan değişim, milletvekili seçimleri derken tam iki yıl hareketli bir dönem yaşanacak. ‘Doymadım’ diyemeyenler ’yorulmadım’ havası vermeye çalışıyor. Yine bildik siyasi manevralar… ‘’Siz de görüyorsunuz ki aday çok ama benden başka layık yok ’’havası estirmeye çalışıyorlar. 

 ‘’Bu koltuktan kalktıysam şu koltuk da olur.’’ Kafasıyla sahada olanların sayıları hiç de az değil. Maalesef bunların birçoğu Allah rızasından ziyade Sayın Erdoğan’ın rızasının peşindeler. 

İşte bu yüzden Sayın Erdoğan görev değişikliği yapmadan önce, çok geniş istişare halkaları oluşturmalıdır. 

İstişare halkalarının en önemli parçalarından birisi olan Sivil Toplum Kuruluşlarından; siyasi hesapları veya pazarlıkları olmayan saha adamlarıyla bir araya gelerek veya bir ekiple buluşturmak suretiyle bu kişilerin tüm bilgi ve raporları dikkate alınarak daha sağlam, daha dinamik, daha kuvvetli bir kadro ile yeni sürece adım atılabilinir. 

Bu süreçte hiç bir cemaat beklentiye girmemeli. Siyasi açıdan AK Partiden hiç kimseyle pazarlığa girişmemeli, kimseye göz kırpmamalıdır. Lakin işin ehli, liyakat sahibi herhangi bir cemaat mensubu olan ve adaylığını koyan kişiler de engellenmemelidir. 

Kuran-ı Kerim’de Allah’ın değişmeyen sünnetlerinden bahsedilir.  Bunlardan bir tanesi ‘İktidarları insanlar arasında değiştiririz’ hükmüdür. İlahi sünnet çerçevesinde gün oldu devran döndü. Laiklerin ‘muhtar bile olamaz’ dedikleri kişi, bu ülkenin Cumhurbaşkanı oldu. Muhtarlar ile düzenli olarak bir araya geliyor, birlikte çay içiyor. Ama bizim mahallenin çocukları Cumhurbaşkanı ile bir çay içmeyi bize çok görüyorlar. 

 

yazının devamı.. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler