Muğla'daki orman yangınında 9 ev kül oldu

Muğla'daki orman yangınında 9 ev kül oldu

Muğla'da çıkan orman yangınının yerleşim yerlerini tehdit etmesi üzerine Zeytinköy Mahallesi boşaltılıyor. 4 uçak, 11 helikopter ve 73 arazözle müdahale edilen yangında 9 evin tamamen yandığı bildirildi.

MUĞLA 

Alınan bilgiye göre, Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait 4 uçak, 11 helikopter ile havadan, 73 arazöz ile çok sayıda işçi karadan müdahale ediliyor.

Zeytinköy Mahallesi boşaltılıyor

Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın nedeniyle yakındaki Zeytinköy Mahallesi jandarma ve orman ekipleri tarafından boşaltılıyor.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi gönderildi. Ekipler vatandaşların bölgeyi boşaltması için sürekli anons yapıyor.

Yaşlı çift ve kedilerini jandarma kurtardı

Rüzgarın etkisiyle alevlerin Zeytinköy Mahallesi'ne sıçraması üzerine, yerleşim yerlerinde bulunan kişilerin tahliyesi için İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Numan Öksüz komutasında 77 personel olay mahalline geldi.

Öksüz, bölgede evlerini terk etmek istemeyen İsmail ve Arzu Çınar çiftini güçlükle ikna ederek, yaşlı çifti ve kedilerini makam aracına alıp sağlık ekiplerinin bulunduğu alana ulaştırdı.

Sağlık ekipleri, dumandan etkilenen çifte ambulansta müdahale etti.

9 ev tamamen yandı

Bölgede, 9 evin tamamen yandığı, belirli aralıklarla meydana gelen tüp patlamaları nedeniyle de ekiplerin çalışmaları yürütmekte güçlük çektiği öğrenildi.

Öte yandan, bölgeye yakın illerden de çok sayıda takviye ekip istenildiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından açıklama

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise Muğla'nın Yerkesik, Zeytinköy mevkisinde saat 13.45'te çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 

Yangına ilk müdahalenin saat 13.55'te yapıldığı aktarılan açıklamada, "Yangına 4 uçak, 13 helikopter 126 arazöz, 12 dozer ve 650 personel ile müdahale edilmektedir. Rüzgarın da etkisiyle artan yangından 20 civarında ev zarar görmüş, iki vatandaşımız ise dumandan etkilenmiştir. Vatandaşların hayati tehlikesi bulunmamaktadır." ifadesine yer verildi.

Muhabir: Durmuş Genç-Yıldız Nevin Gündoğmuş

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler