Mukabele Ramazanın Ruhudur..

Mukabele Ramazanın Ruhudur..

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı İpekyol Gençlik Merkezin Ramazan ayı münasebetiyle her gün bayanlara ve erkeklere yönelik mukabele derslerine başladı.      

Mukabele hakkında bilgiler veren İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR; Tüm İslam aleminin içinde bulunduğumuz ve İdrak ettiğimiz Ramazanı şeriflerini kutluyorum. Gençlik Merkezimizde mukabelenin bu yıl  3. sünü gerçekleştiriyoruz. İpekyol Gençlik Merkezinde bayanlara ve erkeklere yönelik ayrı saatlerde Mukabele derslerimize başladık. Mukabele Karşılık verme ve karşılıklı okuma anlamına gelir, Kuran’ın biri tarafından okunurken diğerleri tarafından sessizce dinlenmesidir.

Kur’an-ı Kerimi okuyup müzakere etmek için bir araya gelmenin ayrı bir bereketi, ayrı bir zevki, ayrı bir hazzı vardır. Çünkü Yüce Rabbimizin sonsuz rahmeti onları kaplar, melekler de etraflarını kuşatırlar. Peygamber efendimiz bunu bir hadis-i şerifte şöyle belirtir: “Her hangi bir topluluk Allah’ın evlerinden birinde toplanır da Kur’an-ı Kerim’i okurlar ve aralarında müzakere ederlerse mutlaka, üzerlerine kalp huzuru, gönül ferahlığı iner. Allah’ın rahmeti kendilerini kaplar, melekler kendilerini kuşatır ve Allah da onları kendi katındakiler içerisinde anar.” İşte bütün bu özellik ve güzelliklerinden dolayı yurdumuzda mukabele geleneği dün olduğu gibi bugün de Ramazan ayında camilerimizde, evlerimizde ve hatta radyo ve televizyonlarımızda devam etmektedir. Bizde İpekyol Gençlik Merkezi olarak  her gün sabah saat 10.00-12.00 arası bayanlara, 13.00-15.00 arasında erkeklere yönelik Mukabele verilmektedir. Tüm halkımızın Mukabeleden istifade etmeleri için davet ediyorum. Dedi.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Hakan KEŞKÜŞ ise; 11 ayın sultanı Ramazan ayı birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma ayı ibadetlerin en doruk noktaya ulaştığı zamandır. Bu kıymetli zamanı ibadetler ve hayırlı işlerle geçirmek gerekmektedir. Gençlik Merkezlerinde her gün farklı çalışma ve aktivitelerle hizmet vermeye devam ediyoruz. Tüm Müslüman alemine sağlık, afiyet ve hayırlı ramazanlar diliyorum. Dedi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler