Peygambere Has Bilgilerin (Siyer'in) Önemi
Mücadele Birliği Hareketinde Hazret-İ
Peygambere Has Bilgilerin (Siyer'in) Önemi
Peygamberimize ait bilgilere "Siyer-i Rasul" denir. Çok önemli bir ilim dalıdır. Biz Mücadelecilerin, beş-altı kişilik kültür çalışmalarında siyer eğitimi, önemli bir yer tutardı. Hareketimizi stratejik olarak Peygamberimizi, "usve" model alan bir metodu prensip kabul etmiştik. Bunun için stratejik bir üslupla yazıldığına inandığımız Zekai Konrapa Hoca'nın "Peygamberimiz" kitabını ders kitabı olarak aldık. Adeta ezberledik. Benim gibi hoca olanlar tabiiki temel kaynaklara da ulaştık. Ben çok cildli Türkçe ve Arapça çok kitap inceledim. "Peygamber Şehri Medine-i Münevvere" kitabımı ve Kültürel Mekke-i Mükerreme kitabımı hazırlarken Medine'de Mescid-i Nebevî Kütüphanesinde inceleme yaparken, özel reyonlarındaki bütün kitapları tek tek inceledim. Benim bu iki kitabım onar senelik incelemelere dayanır. Bu kitaplarımın dipnotlarında bunları gösterdim. (Medine Mescid-i Nebevi Kütüphanesinde milyon cild kitap var.)
Elbette Siyer bilgileri herkez için önemlidir. Önem de veriliyor. Ancak biz Mücadeleciler bu bilgileri, sürekli eğitim alanına çektik.
Peygamberimize ait bilgilere, yani Siyer'e tarihler boyunca önem verilmiştir. Osmanlı da "Muhammediye- Ahmediye" geleneği oluşmuş. Bunlar manzum siyer kitaplarıdır. Onlara Cumhuriyet döneminden bir ilave'de ben yaptım. Peygamberimize ait bilgileri iki bin iki yüz beyitle özetledim.
Bu kitabımın girişine şu sunumu yaptım. Aynen arz ediyorum.
"BİSMİLLÂHİRRAHMÂNİRRAHÎM
Allah'a hamdolsun, bir kaç seneden beri üzerinde çalışmakta olduğum, bilimsel ve edebi eser "MUHAMMEDİYE" isimli kitabımı tamamlamış bulunuyorum. Bu eser, peygamberimizin hayatı için özet bir el kitabıdır.
"MUHAMMEDİYE" başlığı altında, peygamberimize ait Bilimleri,
"Siyer-i Şerife",
"Şemail-i Şerife",
"Delail-i Şerife",
"Şecere-i Şerife"
ve İslam'in İlk Yayılış Stratejisi
konularını iki bin iki yüz beyit olarak yazdım. Peyderpey Facebook'ta paylaştım.
Osmanlı'daki manzum "MUHAMMEDİYE- AHMEDİYE" geleneğine Cumhuriyet Dönemi' nden bir ekleme de ben yapmış oluyorum, inşaallah.
Yazdıklarımı son defa bir daha "Tashih tezgahı"na çektim. Defaatle okuyarak gözden geçirdim. Son defa ders ders işleyeyerek Facebookta paylaşıyorum. Tekrar gözden geçiriyorum. Zaten hazı,r son defa tezgaha alıyorum. Bir kaç ay içinde son incelemem de tamamlanır, inşaallah. sonra neşrini bir arkadaşımızın yayınevinde gerçekleştireceğiz. Selamün Aleyküm
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.