Psikoterapist Kalkan: "Çocuğun En Önemli Rol Modeli Anne Babasıdır.."

Psikoterapist Kalkan: "Çocuğun En Önemli Rol Modeli Anne Babasıdır.."

Bilinçli Aile Mutlu Çocuklar Projesi kapsamında Psikoterapist Adnan Kalkan tarafından Başarılı Çocuk Eğitiminde Ailenin Rolü adlı konferanslar dizisi devam ediyor.

Çocuğun En Önemli Rol Modeli Anne Babasıdır

Bilinçli Aile Mutlu Çocuklar Projesi kapsamında Seyhan Dumlupınar Ortaokulu, Sakarya Ortaokulu, Gazi Ortaokulu ve Meryem Abdurrahim Gizer Ortaokulunda Aile Bilim Kültür ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Psikoterapist Adnan Kalkan tarafından Başarılı Çocuk Eğitiminde Ailenin Rolü adlı konferanslar dizisi devam ediyor.

Ailenin çok ciddi sorunlar yaşadığı bu zamanda, bu tür konferansların artarak devam etmesi gerekiyor.

Ciddi bir katılımın olduğu konferanslar, velilerin ilgisine mazhar oluyor.

Okulu'nda yapılan konferansta Gazi Ortaokulu Müdürü Gökhan Baltacı, açılış konuşmasında Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın'a ve ekibine, böyle önemli eğitimleri düzenledikleri için teşekkür ederek, aile eğitimlerinin önemine vurgu yaptı.

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın beyin her konuda kendilerini desteklediğini ve kendilerinin de okulda gerek veli gerekse öğrencilere yapılan eğitimleri önemsediklerini belirtti.

Konuşmalarının ardından Adnan Kalkan'a sözü bıraktı. Eğitim için teşekkür etti. Özellikle 4 Okulda yapılan konferanslar'da, çocuk eğitiminde anne babanın rolünün çok önemli olduğunu çocuğun anne babayı rol model aldığına, ilkokul sonlarına kadar en önemli rol modelin anne baba olduğunu, Ortaokulda ise ergenliğe giren çocuk, anne babanın kendisini pek anlamadığını, dolayısıyla ortaokulda anne baba ve okulun çocuk eğitiminde işbirliği yapması gerektiğini anlattı.

 

Ailenin Korunması Ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi

Ailenin korunması kadın ve erkeğin işbirliğine bağlıdır.

Yusuf Altuntaş ve Fatih Zeyrekgündüz'ün koordinatörlüğünü yürüttüğü Proje kapsamında,

Psikoterapist Adnan Kalkan Cuma günü ise Adana Karataş ilçesine bağlı Tuzla Orta Okulu Velilerine Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi, Aile İçi İletişim ve 8. Sınıf Öğrencilerine Inan Çalış Başar ( Verimli Çalışma Ve Başarma Yöntemleri) konferanslarını yaptı.

Kalkan, şu konulara değindi.

Yuvayı dişi kuş yapar fakat tek başına sürdüremez.

Ailede sağlıklı bir iletişimin sağlanabilmesi için, eşlerin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Eşitlikten öte "ailede adaletin sağlanması" gerekiyor.

Aile problemlerinde, evvela eşler çözümü birlikte aramalıdır. Önyargısız ve niyet okumadan birbirini dinlemeli ve Konuşurken de suçlayıcı dille konuşmamalıdır.

İleri derece şiddet uygulanan durumlarda, bir tehlike söz konusu olunca, başvurulacak resmi merciler bilinmeli ve olası ciddi vakalar önlenmelidir. Ancak kendi içlerinde halledebilecekleri problemlerde, kendileri çözüm üretmeye çalışmalıdır. Bugün birçok çocuğun illegal örgütlerin eline düşmesi, madde bağımlılığına müptela olması ve ahlaktan uzak yetişmesinin temel sebebi, aile içi huzursuzluk ve boşanmalardır. Gerek erkeğin kadına fiziksel, gerekse kadının erkeğe psikolojik ve cinsel şiddet uygulaması acizlikten kaynaklanmaktadır. Kendini ifade edebilen bir insan şiddete başvurmaz, dedi.

Ardından 8.Sınıf öğrencileri için İnan Çalış Başar(Verimli Çalışma Ve Başarma Yöntemleri) konferansı yaptı. Öğrencilerin ilgiyle dinlediği konferansta, Kalkan, Başarının olmazsa olmaz 3 prensibi olduğunu ve bunların;

1. İnanmak

2. Plânlı çalışmak

3. Hedef, olduğunu anlatarak, başarı için yöntem ve teknikler sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler