Ruh Mimarları Öğretmenlere Vefalı Olmak

Ruh Mimarları Öğretmenlere Vefalı Olmak

Öğretmen: Eğitimcidir. Şahsiyet peteğimizin doğru bilgi, güzel ahlak, köklü irfanla yani bizim olan milli ve manevi değerlerimizle ören, şekillendiren maharetli Marif Üstadıdır.

Ruh Mimarları Öğretmenlere Vefalı Olmak

Öğretmen; Öğretendir.
Öğretmen; Eskilerin tabiri ile Muallimdir İlmi, bilgiyi öğrenen ve öğretendir.
Öğretmen; Müderristir. Dinimiz ve dünyamızı için gerekli ilimlerin tedrisatını -öğretimini yaptırandır.
Öğretmen Mürebbidir. Terbiye edendir. Öğrencilerine hayat boyu gerekli bilgi, görgü, tecrübe ahlak ve âdâb-ı muaşerek öğreterek, onların uyumlu, olumlu, erdemli insan olmaları için çaba sarfeden,çile çekendir.
Öğretmen: Eğitimcidir. Şahsiyet peteğimizin doğru bilgi, güzel ahlak, köklü irfanla yani bizim olan milli ve manevi değerlerimizle ören, şekillendiren maharetli Marif Üstadıdır.
Öğretmen; Bir kandil gibi kendini tüketerek çevresine ışık tutan yol klavuzu ve rehberidir.
Öğretmen; Nakkaştır. Cennet Reyhanı, gönül goncası
Genç Neslimizin zihin levhasısı, gönül dünyasını ilme ile dokuyan, şekillendiren Ruh Mimarlarıdır.
Öğretmen; Aslında ilk emri "Oku "diye başlıyan Yüce Kitabımızın gösterdiği ilim, irfan ve ileri hedefleri öğrencilerine göstermenin sevdası,duygu,düşünce ve çilesi ile yuğrulmuş İlim Adamıdır.
Öğretmen; Sevgi ve muhabbet fedaisidir. Herkese lazım olan tatlı ďili,güler yüzü,sevgi ve saygıyı öğreten,benimseten Örnek kişidir.
Toplumda en etkili, en tesirli meslek Öğretmenliktir.

"Ben ancak ve ancak muallim -Öğretmen olarak gönderildim "buyuran Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) öğretmenliği sayesinde, çöller gülistan harabeler ma’mur, bedeviler medenî olmuş, kör taassub,cehalet ve küfür tortuları yerini sevgi,rahmet,adalet ve huzura terketmişti. Bu sayede, cehalet asrı Asrı Saadete-mutluluk Asrına dönüşmüştü.
İrfan Ordusu öğretmenlerin öğrettikleri, te'siri daha uzun menzilli ve geleceğimizi şekillendiren kalıcı bilgilerdir.

İster memur, ister amir, ister yönetici,iser işçi,ister patron olsun,herkesin ilkokuldan üniversiteye kadar unutamadığı veya etkisinde kaldığı,ilim,irfan ve tecrübesinden yararlandığı bir öğretmeni vardır.
Millet olarak, eli öpülesi hayır duası alınası öğretmenler ilerlemiş yaşına rağmen yetiştirmek için üzerinde titrediği fidanlarını, güllerinini birtürlü bırakamayan, çalışmaya devam eden öğretmenlerin de, emekli olup köşesine çekilmiş,
Sıkıntıları, hastalıklarıve hatıraları ile başbaşa kalmış Öğretmenlerin de ilgiye sevgiye,saygıya en önemlisi de Vefaya ihtiyaçları vardır.Bunu asla unutmamalı ve genç neslimize de unutturmamalıyız. Çünkü Bizler Millet olarak,"Babam'dan önce Hocam Hammad'ı rahmetle anarım.Doğru dürüst Allah demeyi bana ilk öğreten çünkü O'dur"diyen İmam-ı A'zam Ebu Hanife'nin ruh dünyasına sevdalıyız.
Mısır Sererinden dönerken,atının ayağından sıçrayan Çamurlar Kaftanını kirletince üzülen Hocası Şeyhül İslam Şemseddin Efendiye ,"Hocam Üzülme! Senin atının ayağından sıçrayan çamurlar benim kaftanımın süsüdür"diyen Yavuz Sultan Selim'in zerafetine hayranız.
İstanbulu fethedip, muzaffer komutan olarak Şehre girerken kendisini Gül veren Rum Kızlarına,"Hernekadar Fatih ben isem de, Beni yetiştiren Hocam Akşemseddindir. Gülleri O'na veriniz."diyen Fatih'lerin torunuyuz.
Bugün Öğrenciler, millet ve devlet olarak daha sâğlıklı ve onurlu bir görev yapabilmeleri için, öğretmenlere karşı görevlerimizi yerine getirme de daha duyarlı olmalıyız.
"Büyüklerimize saygı göstermeyen, küçüklerimize şefkat göstermeyen bizden değildir."(3).buyuran Sevgili Peygamberimizin uyarısı bizlere örnek olmalıdır.
Öğretmenlerimizin, bizi millet yapan Ruh Kökümüze yürekten bağlı olmaları, Gençliğimizi sıradan bir dünya vatandaşı gibi değil, Milletimizin bir neferi olarak yetiştirme sevdalısı olmaları Onların Milletimiz nézdindeki değerini daha da artırmaktadır. Bugün değerlerimize yabancı, sadece Ansiklopedik bilgi hamalı, robotlaşmış bir nesle değil, bilgisi değerlerimizle örtüşen, geleceğe ümitle bakan, sağlam karakterli, kendisi ve dünya ile barışık, aydın bir nesle çok ihtiyacımız vardır. Bu da ancak, öğretmenlerimizin donanımlı olmaları yanında mutlaka milli ve manevi değerlerimize bağlı olmalarına bağlıdır. Çünkü”Deynek eğri olursa, gölgesi de eğri olur."
Eli öpülesi öğretmenlerimize sevgi, saygı ve şükranlarımı sunarım.

 

Emekli İl Müftü Ahmet Bulut

22.11.2029.Pozantı-ADANA.

Dipnotlar:
1-Keşf-ul hafa c.1 s.14002.
2-Alak s. 1-4
3-İbn Mace,Mukaddime 17
4-Tirmizi,Birr ve Sıla15

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler