Sağlıklı Fikirler Senaryo Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Sağlıklı Fikirler Senaryo Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Sağlıklı Fikirler Senaryo Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu. 12 senaryo dereceye girdi.

Yeşilay’ın “Sağlıklı Fikirler” kısa film senaryo yarışmasında ödüller düzenlenen ödül töreni gecesiyle sahiplerini buldu. 4 kategoride gerçekleştirilen ve 800 başvurudan 12 senaryonun derece girdiği yarışmada Tolga Duruştay, Buket Yeniceli, İygen Taban ve Mehmet Metin’in senaryoları birinci seçildi.

 

Yeşilay’ın tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığına yönelik düzenlediği “Sağlıklı Fikirler” kısa film senaryo yarışmasında ödüller “Sağlıklı Fikirler Kısa Film Senaryo Yarışması Ödül Töreni” ile sahiplerini buldu. 800 başvurunun yapıldığı yarışmada 53 senaryo ön değerlendirmeden geçerken, 12 senaryo dereceye girdi.

 

Yeşilay’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM)işbirliği ile düzenlediği yarışmada Alkol kategorisinde “Ekmek” isimli senaryo ile Tolga Duruştay, Madde kategorisinde “Sen de Uyuşturucuya Hayır Demekten Korkma” isimli senaryo ile Buket Yeniceli, Teknoloji kategorisinde “Teknoloji Bağımlığı” isimli senaryo ile İygen Taban ve Tütün kategorisinde ise “Dumanlar İçinde” isimli senaryo ile Mehmet Metin birinci seçildi. Bu yıl 3’üncüsü gerçekleşen yarışmanın kategori birincileri 5.000 TL, ikincileri 3.000 TL ve üçüncüleri ise 2.000 TL ile ödüllendirildi.

 

Ödül töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, sinemanın etkileşim alanının çok geniş olduğunu belirtti. Son teknolojik gelişmelerle bu alanın daha da büyüdüğünü kaydeden Nihat Gül, "Senaryo yazımı anlamında Yeşilay'ımızın yaptığı bu etkinliği biz de bakanlık olarak severek, memnuniyetle destekliyoruz" dedi.

 

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Kln. Psk. Mehmet Dinç ise törende yaptığı konuşmasında Yeşilay'ın "İnsanlar bağımlı olmasın, sağlıklı olsunlar. Hayata sağlam ve güçlü bir şekilde tutunsunlar" diye mesajları olduğunu belirtti. Dinç, bu mesajı mümkün olduğu kadar çok kanaldan insanlara ulaştırmaya, gençlerin kalbine sokmaya ve çocukların kulağına çalmaya çalıştıklarını vurgulayarak, “Bu noktada en önemli kanallarımızdan biri sinema, film ve görsel sanatlar. Bunun gücüne, etkisine yüzde yüz inanıyoruz" dedi.

 

İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü aynı zamanda Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Yönetmen ve Yapımcı Derviş Zaim, Doç. Dr. Azize Nilgün Canel, , Feza Sınar ve Mehmet Güleryüz gibi önemli isimlerin jüri üyeliği yaptığı yarışmada dereceye giren 12 eser için çekilen filmler ödül töreninde katılımcılar ile birlikte izlendi. Filmler başta kamu spotları olmak üzere farklı araçlar ve iletişim kampanyası vasıtasıyla yaygınlaştırılacak.

 

Jüri değerlendirmesi sonucunda dereceye giren 12 senaryo aşağıdaki gibidir.

 

Senaryo Türü

Senaryo Adı

Başvuru Sahibi

Değerlendirme Sonucu

ALKOL

Ekmek

Tolga DURUŞTAY

1

ALKOL

Bir Çift Hayat

Ufuk ARICA

2

ALKOL

“ALKOLÜ BIRAK ELİMİ BIRAKMA!”

Neslihan YILMAZ

3

MADDE

SEN DE UYUŞTURUCUYA HAYIR DEMEKTEN KORKMA!

Buket YENİCELİ

1

MADDE

Uyuşturucu YüzündenHayatın Ellerinden Akıp Gitmesin

Şirin TAŞKIN

2

MADDE

Bi’ Kereden Bi’ Şey Olmaz!

Elif BAYSAL

3

TEKNOLOJİ

Teknoloji Bağımlılığı

Eda İvgen TABAN

1

TEKNOLOJİ

Teknoloji Dünyası

Cengiz KARTAL

2

TEKNOLOJİ

Teknoloji Bağımlılığı

Gözde Mutlu DOĞAN

3

TÜTÜN

Dumanlar İçinde

Mehmet METİN

1

TÜTÜN

İlk Adım

Korhan TOPÇU

2

TÜTÜN

Kemal'in Sıra Dışı Akşamı

Özge GÜRSES

3

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler