Sait Özdemir: Çocuklarınıza Kitabı Sevmeyi Öğretin

Sait Özdemir: Çocuklarınıza Kitabı Sevmeyi Öğretin

Bilginin son derece pahalı olduğu dünyamızda, bilgiye ulaşmanın en kolay ve en ucuz yolu kitap okumaktan geçmektedir.

Çocuklarınıza Kitabı Sevmeyi Öğretin

2020 Yılının ilk kitap fuarı olma özelliğini taşıyan Çukurova 13. Kitap Fuarı, 4-12 Ocak 2020 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kitap kurtlarını ağırladı.

Fuar geçen yıl 363 bin 575 kişiye ev sahipliği yapmıştı. Fuarda bu yıl 300 yayınevi yer alıyor. Bu yıl 400 Binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan fuara yayınevleri de büyük bir ilgi gösterdi.

İnsan olarak fiziksel ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz, yiyip içiyoruz; fakat beynin, kalbin ruhun ihtiyacını karşılama konusunda yetersiz kalıyoruz.

Bu tür fuarlar çocuklara kitapları sevdirmeyi kitap okuma alışkanlığını geliştirmeyi en güzel şekilde gerçekleştiren mekânlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Burunlarına kitap kokusunu, gözlerine kitapların güzel görüntüsünü, beyinlerine kitapların içindeki bilgileri yerleştirmeye çalışan çocuklar bilginin lezzetine daha kolay varabilmektedirler.  

Fuarda kitaplar arasında gezerken insan kendini bilgi denizinde gibi hissetmektedir. Kitap fuarını gezmek ve onları seyretmek insanların ne kadar çok şey düşündüğünü ve bunların yazıya dökülüp insanlara sunulmasının hazzını yaşıyor insan.

Bilginin son derece pahalı olduğu dünyamızda, bilgiye ulaşmanın en kolay ve en ucuz yolu kitap okumaktan geçmektedir.

yazının devamı..

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler