Taşeron belediye işçilerinin ücretlerini alamadığı iddiası

Taşeron belediye işçilerinin ücretlerini alamadığı iddiası

- CHP İl Başkanı Barut: - "Büyük bir kısmı açlık sınırının altında olan asgari ücretle çalışan emekçi kardeşlerimiz evlerine ekmek götüremediği gibi elektrik, su gibi zaruri ihtiyaçlarının faturalarını da ödeyememektedir"

ADANA (AA) - CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Büyükşehir Belediyesinde taşeron i̇şçi̇leri̇n ücretlerini alamadıklarını iddia etti.

Barut, yaptığı yazılı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde taşeron olarak çalışan işçilerin aylardır maaş alamadığını savundu.

 Edindikleri bilgilere göre, 1 Kasım itibarıyla taşeron işçilerinin 4 aylık hak edişlerinin ödenmediğini,  kadrolu işçilerin ise 5 ikramiye, 6 fazla mesai ile Kurban Bayramı yardımlarının ödenmediğini öne sürerek, şunları kaydetti:

"Büyük bir kısmı açlık sınırının altında olan asgari ücretle çalışan emekçi kardeşlerimiz evlerine ekmek götüremediği gibi elektrik, su gibi zaruri ihtiyaçlarının faturalarını da ödeyememektedir. Maaşlarını zamanında alamadıkları için kredi kartı borçları katlanan, bankalardan aldıkları kredilerle yaşamlarını idame ettirmeye çalışan emekçi kardeşlerimizin büyük bir bölümü bugün icralık olmuş durumda." 

Barut, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde  CHP Grubu olarak geçmişte, belediyenin borçlanma taleplerine emekçilerin döktüklerin alın terinin karşılığını almaları şartıyla olumlu yanıt verdiklerini hatırlatarak, "Emekçi kardeşlerimiz CHP Gurubunun bu tavrı sayesinde alacaklarını tahsil edebilmişti. Geldiğimiz noktada bu sorunun kronik hale gelmesi, Büyükşehir Belediyesinin iyi yönetilemediği gerçeğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır." ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler