'Terör örgütü PKK, Almanya'da her ortamda cirit atıyor..'

'Terör örgütü PKK, Almanya'da her ortamda cirit atıyor..'

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu, terör örgütü PKK'nın Almanya'da her ortamda adeta cirit attığını belirterek, "Böyle bir ortaklık, böyle bir dostluk olabilir mi?" dedi.

KÖLN 

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) Almanya'nın Köln kentinde düzenlediği iftar programında konuşan Mustafa Yeneroğlu, Almanya'nın terör örgütlerine yönelik tavrını eleştirdi.

Ülkede PKK terör örgütünün 1993 yılında yasaklanmasına rağmen bunun uygulanmadığına dikkati çeken Yeneroğlu, şöyle devam etti:

"Almanya'da her ortamda terör örgütü cirit atıyor. Bundan iki ay önce Frankfurt'ta onların paravan örgütü gösteri yapıyor. Resmi olan bir paravan örgüt. Bunu ben söylemiyorum, Alman Anayasayı Koruma Teşkilatının raporlarında bunlar uzun ve ayrıntılı bir şekilde yazıyor. Yine Alman Anayasayı Koruma Teşkilatının raporlarında her gün 100'e yakın militanın Türkiye'ye gidip Türkiye'deki terör eylemlerine katıldığı ifade ediliyor. Böyle bir ortaklık, böyle bir dostluk olabilir mi?"

Almanya'da İslamofobi

Yeneroğlu, Almanya'da İslamofobi ile ilgili suçlar hakkında dün yayınlanan raporu da değerlendirdi.

Alman hükümetinin geçen sene kabul ettiği İslam düşmanlığıyla ilgili suçları kayıt altına almaya başladığını dile getiren Yeneroğlu, "Raporda yılın ilk üç ayında Müslümanlara yönelik 224 saldırının gerçekleştirildiğini ve bu saldırılarla ilgili faillerin belirlenmesi noktasında adeta sıfır noktasında olduklarını ifade ediyorlar. Biz biliyoruz ki gayriresmi rakamlar bunun çok daha ötesinde, bu sayının çok daha üzerinde. Ayrımcılıkla mücadele, gözlemleme ve raporlama noktasında Almanya'da güçlü derneklerimiz yok. Olmadığı sürece de bizim bundan sonra da çok ciddi sorunlarımız var, olmaya devam edecektir." diye konuştu.

Muhabir: Mesut Zeyrek

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler