Türk Hava Yolları 2. Uluslararası Skylife Fotoğraf Yarışması Başlıyor!

Türk Hava Yolları 2. Uluslararası Skylife Fotoğraf Yarışması Başlıyor!

Bu yıl “Şehir ve Çocuk” teması ile düzenlenecek olan yarışmada ödül kazanan fotoğraflar önce İstanbul ardından dünyanın önde gelen şehirlerinde düzenlenecek sergilerde sanatseverlerle buluşacak.

keci...jpg

Dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu, Türk Hava Yolları, dünyanın çocuklarını 2. Uluslararası Skylife Fotoğraf Yarışması’na konu edecek. İkincisi düzenlenen Skylife Fotoğraf Yarışması’nın bu yılki teması, “Şehir ve Çocuk” olarak belirlendi. Tüm dünyadan katılımcılara açık olan yarışmaya başvurular 1 Kasım 2017 tarihine kadar devam edecek olup, yarışmayı kazananlar 9 Aralık 2017 tarihindeki ödül töreninde açıklanacak. İstanbul’da düzenlenecek ilk serginin dereceye giren ve sergileme ödülü kazanan fotoğrafları, dünyanın birçok şehrinde sanatseverlerle buluşacak.

zeybek.jpg

Yarışmanın teması; nerede olursa olsun çocuğun çocuk olduğu, saf ve naif duygularla yoğrulmuş eşsiz varlığını sürdürdüğü bir dünyada şehir ve çocuk arasındaki ilişkinin fotoğraflanması. Çocukların küçücük dünyaları, içinde bulundukları şehirdeki yolculuklarla ya da o şehirlerde yaşadıklarıyla şekilleniyor. Türk Hava Yolları bu yarışma ile keşfetmeye, keyifli farklılıkları ortaya koymaya devam ederken, şehir ve çocuk arasındaki bağı etkileyici görsellerle açığa çıkarmak için fotoğrafçıları “deklanşöre basmaya” davet edecek.

Dünyanın farklı kültürlerini bir araya getirmeyi marka felsefesi haline getiren Türk Hava Yolları’nın düzenlediği yarışmaya, dünyanın tüm şehirlerinden “çocukları” ve çocukların “şehirle olan ilişkisini” anlatan karelerle tüm sanatseverler katılabilecek. Ulusal ve uluslararası saygın bir yazar ve fotoğrafçı ağı ile çalışan Skylife’ın seyahat ve yerel kültürlerin tanıtımına sağladığı katkının önemli bir yansıması olacak yarışma, dünyanın tüm kıtalarından “çocukları ve yaşadıkları şehir”le ilişkilerini aktaracak. Dereceye giren eserler ve bu eserlerin hikâyesi, Türk Hava Yolları’nın uçak içi dergisi Skylife’ta yayınlanacak.

Katılımcıların fotoğrafları, uluslararası üyelerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek. Kasım ayının başında İstanbul’da toplanacak jüri bir haftalık özel eleme sürecinden sonra kazananları belirleyecek. Ulusal ve uluslararası fotoğrafçılık federasyonları ve derneklerinin onayı ve takibinde gerçekleşecek yarışmanın kazananları, 9 Aralık 2017 tarihinde düzenlenecek gecede ilan edilecek, ödül alan fotoğraflar da ilk olarak burada sergilenecek. Eserler, İstanbul’un ardından Türk Hava Yolları’nın organizasyonuyla gerçekleşecek sergiler aracılığıyla dünyanın önde gelen şehirlerinde sanatseverlerle buluşacak.

Türk Hava Yolları A.O. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler