Ünüvar: ‘Adanamıza Bir Sağlık Müjdesi Daha..’

Ünüvar: ‘Adanamıza Bir Sağlık Müjdesi Daha..’

Yüreğir Karşıyaka Ağzı Ve Diş Sağlığı Merkezi Yaklaşık 1 Yıl 1 Ay Sonra Hizmete Açılacak-Sağlıklı Bir Yaşam Ağız Ve Diş Sağlığı İle Başlar

-Adana’da Ağız Ve Diş Sağlığı İçin Çalışıyoruz

- Adanalı Her Şeyin En İyisine Layıktır..

Adana-Tüm dünyada insan sağlığı alanında çalışan aktörlerin önemli bir cümlesidir “Sağlıklı bir yaşam ağız ve diş sağlığıyla başlar” bu sebeple Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler vücut sağlığını da etkilemektedir. Dünya’da birçok ülkede Ağız ve Diş Sağlığı göstergeleri o ülkenin en önemli gelişmişlik düzeyini gösteren faktörler arasındandır.

Adana ilimizde mevcut Sağlık hizmet sunucuları kamu ve özel sektör olarak yerelde vatandaşlarımıza hizmet sunulurken aynı zamanda bölgesine hatta sağlık turizminin ülkemizde gelişmesi ile yurt dışından tedavi için Adana ilimizi tercih eden yabancı turistler ile de dünyaya hizmet verdiği artık aşikârdır.

Ağız ve Diş sağlığı tedavisinde diş hekimlerimizin tedavilerini uyguladıkları vazgeçilmez modern donanıma ünit denir. Adana ilimizde özel sektörde 427 ünit, kamuda 157 ünit, üniversite 143 ünit olmak üzere toplamda 727 ünit Ağız ve Diş tedavilerinde kullanılmaktadır. Hatırlanacağı gibi 19 Ekim 2015 tarihinde vatandaşlarımızla birlikte Fatma Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açarak Adana’mıza kazandırdık. Sunulan hizmetin kalitesi, personelimizin bilgi ve tecrübesi vatandaşlarımızın takdirini her geçen gün toplamaktadır.

Bu vesile ile Adanalı vatandaşlarımıza bir müjde daha vermek isterim. Adana’mıza bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi daha kazandırıyoruz.

Yüreğir Karşıyaka Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı bittiğinde 50 ünit ile Adana sağlık hizmet sunucularına eklenecektir. 2018 yılında inşallah inşaatın bitmesi ile Adana ilimizde toplam 777 ünit ile Ağız ve Diş Sağlığı hizmetleri en kaliteli şekilde sunulmaya devam edilecektir.

Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 8 milyon TL bedel ile ihalesi gerçekleşmiş ve ihaleyi alan firmaya 20 Ocak 2017 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. İnşaat şuan temel atma safhasında olup sözleşme gereği 15 Şubat 2018 tarihinde bitirilerek Sağlık Bakanlığına teslim edilmesi planlanmaktadır.

Merkezimiz Tedavi ve Koruyucu sağlık hizmetleri alanında Adana’mıza büyük katkıları olacağı inancındayım.

Bu güzel proje için,  tüm siyasi yaşamında Sağlık Hizmetlerinin daha kaliteli ve daha ulaşılabilir hale getirmek için sonsuz desteğini gördüğümüz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ'a teşekkürü bir borç biliriz.

Son derece modern cihaz ve donanıma sahip olacak bu merkez başta Adana ve ülkemize şimdiden hayırlı olsun.

Adanalı her şeyin en iyisine layıktır..

 

Prof. Dr. Necdet Ünüvar

AK Parti Adana Milletvekili

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler