Yardım gemisi Aqua Stella Gazze'ye ikinci bayramı yaşatacak

Yardım gemisi Aqua Stella Gazze'ye ikinci bayramı yaşatacak

AFAD koordinasyonunda Mersin Limanı'ndan yarın demir alacak Aqua Stella adlı gemiyle gönderilecek 10 bin ton yardım malzemesi, Gazze'ye ikinci bayramı yaşatacak.

ANKARA - ENES DURAN

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Gazze'ye uğurlayacağımız bu yardım gemimiz, yalnızca insani yardımlarımızı değil, tüm Türk halkının sevgisini ve desteğini de Filistin'e ulaştıracaktır. Böylece mazlum Filistin halkının bir nebze bile olsa Ramazan Bayramı'na sevinçli, moralli girmesini umut etmekteyiz." dedi.

Kaynak, AA muhabirine yarın Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Mersin Limanı'ndan Gazze'ye hareket edecek yardım gemisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin bir yandan ekonomik ve siyasi alanda diğer yandan da sosyal alanda önemli adımlar attığını ifade eden Kaynak, Türkiye'nin insani yardımlar konusunda da dünyanın her notasından adını duyurduğunu bildirdi.

Kaynak, ülke olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda dünyanın neresinde bir mazlum, muhtaç varsa oraya ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, bu çabalar kapsamında Türkiye'nin, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütünün (OECD) açıkladığı rakamlara göre, 2015'te Acil İnsani Yardımlar bakımından "Dünyanın En Cömert Ülkesi" unvanını aldığına dikkati çekti.

Kaynak, geçen yıl da OECD'nin açıkladığı öncül rakamlara göre, Türkiye'nin, milli gelirinin binde 74'üne tekabül eden yaklaşık 6,5 milyar dolarlık acil insani yardım ile bir kez daha "Dünyanın En Cömert Ülkesi" unvanını almaya hak kazandığına işaret etti.

Geçen yıl da Gazze'ye bayram öncesi bir yardım gemisi gönderdiklerini hatırlatan Kaynak, "Gazze'ye uğurlayacağımız bu yardım gemimiz, yalnızca insani yardımlarımızı değil, tüm Türk halkının sevgisini ve desteğini de Filistin'e ulaştıracaktır. Böylece mazlum Filistin halkının bir nebze bile olsa Ramazan Bayramı'na sevinçli, moralli girmesini umut etmekteyiz." diye konuştu.

"Hiçbir kardeş halkı yalnız bırakmayacağız"

Kaynak, en kısa sürede Yemen'e de bir yardım gemisi göndereceklerine değinerek, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı aracılığıyla bir kez daha vurgulamak isterim ki, ümitlerini bize bağlamış hiçbir kardeş halkı yalnız bırakmayacağız. Çünkü bizim adil bir dünya tasavvurumuz, değer odaklı dış politika ile güçlendirilmiş ve zenginleştirilmiştir. Bugün Türkiye'nin dünyanın her tarafındaki mazlumların, mağdurların, mültecilerin ve muhtaçların yardımına koşmasının temelinde tarihi misyonumuz olan adalet ve yardımlaşma ilkeleri yatmaktadır."

Yarın Mersin Limanı'ndan Gazze'ye doğru yola çıkacak Aqua Stella isimli 113 metre uzunluğundaki yük gemisi, 50 bin adet muhtelif giyecek, 20 bin adet kırtasiye seti, 18 bin adet oyuncak, 50 bin adet gıda kolisi, bin 10 adet bisiklet, 5 bin ton un, 100 ton bisküvi, çikolata, kek, bin adet bayramlık giysi ve 100 adet tekerlekli sandalye taşıyacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler