Selim Elçi
?Asım'ın Neslinden İmam Hatip Nesline?
Fatih Andı, 'Yeryüzünde Allah'ın şehitleri olduğu gibi şairleri de varmış.'dedi.
Adana Ensar Vakfı'nın öncülük ettiği, "Asım'ın Neslinden İmam Hatip Nesline" konulu panel yoğun ilgi gördü.
'Asım'ın Neslinden İmam Hatip Nesline'
Adana Ensar Vakfı'nın Konferans salonunda düzenlendi. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Muhammed Fatih Andı, Sakarya İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Emekli Milli Eğitim Müdürü ve ilk İmam Hatip Lisesi mezunlarından Yüksel Yılmazer ve Tahir Fatih Andı'nın Moderatör olarak katıldığı panelde duygu dolu anlar yaşandı'

Panele Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Ensar Vakfı Şube Başkanı Yalçın Çelik, Yüksel Döner, İl Dernekler Müdürü Recep KURTOĞLU, İl Milli Eğitim Müd. Yrd. Hayati Koca, Nurettin Karaca, Mehmet Çelik, Muammer Avşar, Muhammed Topçu, Mustafa İnan, Muhsin Bulutgöçer, Abdullah Özcan, Mahmut İnan, Hacı Mazlum Adana İmam Hatip Lisesi Mezunları ve İmam Hatip lisesi öğrencileri katıldı.

Prof.Dr. Muhammed Fatih Andı, "Asım'ın Neslinden İmam Hatip Nesline" Akif'in, Necip Fazıl'ın, Celalettin Ökten'in hayalindeki neslin Asım'ın nesli olduğunu ifade ederek, 'Akif, Çanakkale destanından sonra İstiklal Marşını yazarak, 'Yeryüzünde Allah'ın şehitleri olduğu gibi şairleri de varmış.'dedirtiyor. Milletimizin hislerine tercüman oluyor. Ve bu aziz milletimiz onu bağrına basıyor ve gönlünde ki 'İnanmış Adam'ı her zaman hemen kabul ettiği bir değer olmuştur. Milli Şair Akif 'Tek yüzlü olduğu gibi görünür''dedi.
Fatih Andı, 'Nurullah Ataç ve yandaşları halkın gönlünden Akif'i çıkaramamıştır.'dedi.
İmam Hatip Liselerinin kurucusu Mahmut Celalettin Ökten'in hayatını kitaplaştıran Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yorulmaz, Bir Neslin Öncüsü Celal Hoca kitabında yer verdiği bilgileri dinleyicilerle paylaştı.
Celal Hoca\'nın öğrencilerinden ve Emekli Milli Eğitim Müdürü Yüksel Yılmazer ise, Celal Hoca\'nın öğrencisi oldukları dönemde kendileriyle tek tek ilgilendiğini, her türlü zorluklarında yardımcı olduğunu anlattı.
Sakarya Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yorulmaz, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayalindeki neslin Asım'ın nesli olduğunu ifade ederek, "Bugün İmam Hatipli gençlerin daha başarılı olması gerekmektedir. Asımın nesli İmam Hatiplerdir. Geleceğe güvenle bakmak istiyorsak bilgili, birikimli ve imanlı bireyler olarak topluma hizmet vermek için çok çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.
Emekli Milli Eğitim Müdürü Yüksel Yılmazer ise İmam Hatip Liselerinin kurucusu Mahmut Celalettin Ökten'in kendi hocası olduğunu ve Ökten'in hayatını İmam Hatiplerin gelişmesine adadığını ifade ederek, "Celal Hoca hayatının her anını öğrencilerine adamış bir insandır. O İmam Hatip okullarını ayakta tutabilmek ve güçlü okullar haline gelmesi için hayatını adamış bir insandır. Bugün İmam Hatiplerin başarısı Celal Hoca'nın, Tevfik İleri'nin, Adnan Menderes'in verdiği mücadele ve emeğin sonucudur" diye konuştu.
Yılmazer, Türkiyede bir devrin adamı olarak nitelediği İmam Hatip Liselerinin kurucusu Mahmut Celalettin Ökten'in hayatını kaleme alan Sakarya Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yorulmaz'ın Türkiye tarihine bir ışık tuttuğunu söyledi.

ÖĞ-DER Adana 12. Eğitim Şurası Yapıldı
28 Aralık 2025 Pazar 14:10ÇÜ’ de ‘Toplumsal Düşünce ve İslam’ Paneli
25 Aralık 2025 Perşembe 23:58Regaib Kandili bugün idrak edilecek
25 Aralık 2025 Perşembe 07:48"Dijital Dünyada Güvenli Kalmak"
24 Aralık 2025 Çarşamba 01:25"Geleceğin Liderleri Akademisi" Eğitimi Sona Erdi
06 Aralık 2025 Cumartesi 20:39“Adana Şalgamı” Avrupa Patent Enstitüsü tarafından tescil edildi.
03 Aralık 2025 Çarşamba 10:01İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü’nden “Bir Kare, Bin Kelime: Basında Haber Fotoğrafı Kullanımı” Eğitimi Yapıldı
01 Aralık 2025 Pazartesi 15:58Adana'da "Bağımsız Aile Festivali" düzenlendi
23 Kasım 2025 Pazar 17:14İlahiyat Fakültesinde Devir Teslim Töreni Yapıldı
12 Kasım 2025 Çarşamba 21:19Çukurova Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Tanıtım Etkinliği Başladı
21 Ekim 2025 Salı 23:33
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.