Yedigöze sulama sahasında çalışmalar

Yedigöze sulama sahasında çalışmalar

Adana'da hizmete girecek olan Yedigöze sulama sahasında ürün deseni belirleme çalışmalarına başlandı.

ADANA (AA)

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kurum müdürü Muhammet Ali Tekin'in sulama sahasında yer alan İmamoğlu ilçesinde çiftçilerle bir araya geldiği belirtildi.

Tekin, sulamaya açılacak sahalarda katma değeri yüksek gelir getirici ürün deseni oluşturma yolunda çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Çiftçilerin emeğinin karşılığını fazlasıyla almalarını sağlayacak ürünlere yönelmeleri gerektiğini ifade eden Tekin, "Sulama sorunu artık tarihe karışacak, tarımda önemli bir yeri olan Adana, tahıl ambarı olmanın  yanı sıra artık meyve-sebze ambarı olarak da anılacak. Zirai üretimi artırarak çiftçimize büyük kazanç sağlamak, Adana'da sulanmadık toprak bırakmayarak topraklarımızı daha verimli hale getirmek için hep beraber çalışacağız." dedi.

Yapılan çalışmaların, sulama sahasında faaliyet gösteren çiftçilerin sulu tarıma geçişiyle, değişen ve gelişen tarımsal yapıdan en iyi şekilde faydalanmalarını hedeflediği belirtilen açıklamada, ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Müdürlüğümüz tarafından bu bölgede üretim yapan çiftçilerimizin doğru teknikler uygulayarak, hem çevreci hem de karlılık oranı yüksek üretim yapabilmelerini sağlamak için çalışmalar yürütülmektedir. Yaklaşık yüz bin hektar tarım alanı sulanacak ve bölgeye ciddi katkı sağlayacak. Çiftçimizin ürün desenini ve bölge ekonomisini önemli ölçüde etkileyecek."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler