Yürekli’den 100. yıl etkinliklerine davet

Yürekli’den 100. yıl etkinliklerine davet

- Adanapost Haber Portalı Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yürekli, 5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı nedeniyle Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ve Ulu Cami’deki etkinliklere tüm Adanalıları davet etti.

ADANA (İHA)

Adanapost Haber Portalı olarak, Adana’nın Fransız işgalinden kurtuluşunun 100. Yılında, 5 Ocak günü Adananın milli bayramı olduğu için, tüm Adanalıların bu milli güne katılımını sağlayacak etkinlikler düzenliyoruz.

Adanapost Haber Portalı, Adananın Kurtuluş'unun 100. yıl etkinlikleri kapsamında, “5 Ocak; Adanalıyık! Bayrağa Sevdalıyık..” belgesel çekimini yaptık. Belgesel için Türkiye’nin ilk en büyük bayrağını İstiklal Marşı okuyarak, Ulu Camii ve Büyük Saat arasında göndere çektik.adanapost.jpg

İkincisi de Adana Merkez Cami’nin iki minaresi arasında dalgalandırıldı. Drone ile de görüntülenen bayrak merasimleri belgeselde yer aldı.

Adana’nın Kurtuluşunun 100. Yılı anısına hazırlanan “Milli Mücadele Seçkisi" adlı kitapta, şiir, yazı, fotoğraf, belgeler ile yarışmacıların şiir ve kompozisyon dalında ödül alan eserlerinin yanı sıra ilk kez yayınlanacak bilgi ve belgeler yer alıyor.1111-3.jpg

Adanapost Haber Portalı Genel yayın Yönetmeni Mehmet Yürekli, 5 Ocak, Adana'nın Kurtuluşu nedeniyle düzenlenen kısa film, kompozisyon, şiir yazma, ‘Bayrak' şiirini güzel okuma yarışmalarına katılım sağlayan, yarışmacılar ve eserleri bizi umutlandırdı. Diriliş ruhu, bizleri heyecanlandırdı.

5 Ocak 2022, Adana'nın Fransız işgalinden kurtuluşunun 100. yılı, Bayrak şiirinin yazılışının 62. ve Arif Nihat Asya'nın ölümünün 47. yıldönümü olduğu için Adanalılarda tezahür eden o günün diriliş ruhunu yeniden millet ve gençler ile birlikte kuşanalım istiyoruz dedi.

Adana Evliya Çelebi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda 5 Ocak’ta hazırlanan program da: ‘5 Ocak; Adanalıyık! Bayrağa Sevdalıyık..’ belgeseli, Kültürel ve Tarihi anlatan konuşmacılar, yarışmadan ödül alan eserler seyirci ile 10.00-15.00 arasında buluşacak, yarışmayı kazananlara ödül ve mansiyon verilecek.

Türkiye’nin ilk en büyük Türk bayrağı Adana'da yeniden asıldı 6

Programda 5 Ocak ile ilgili öğretmen, öğrenci, yaşlı ve genci ile tüm ‘Yiğit Adanalılar, milli bayramda İstiklal Marşını, Bayrak Marşını hep beraber yürekten okuyarak, kurtuluş yılları anlatılarak, şiir ve marşlar okuyup milli birlik ve beraberliği tüm dünyaya gösterecektir.

Türkiye’nin ilk en büyük Türk bayrağı Adana'da yeniden asıldı 9

Program sonrası ikindi namazına müteakip, Ulu camii de tüm şehitlerimize, Milli mücadele kahramanlarımıza, Cefakar basın mensuplarına, Milli yazar ve şairlerimize, Bayrak Şairi Arif Nihat Asya’ya okunan hatim duası yapılarak program tamamlanacak.

‘5 Ocak; Adanalıyık, Bayrağa Sevdalıyık’ 5

Adana Evliya Çelebi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda 5 Ocak’ta (yarın) hazırlanan program: 10.00-15.00 arasında yapılacak olup programa ve Ulu Camii deki hatim duasına Tüm Adanalılar davetlidir.

adanapost.com

adananinkurtulusunun100yiletkinlikleri.com

adananinkurtulusunun100yili.com

5ocakbelgeseli.com

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler