Yurt ve eğitimde Bilal dönemi,
Oslo görüşmeleri ile başlayıp, Hakan Fidan krizi ile gerginleşen AKP-Cemaat ittifakındaki anlaşmazlıkların, medya, sosyal medya, emniyet, yargı ve yasa değişiklikleri yoluyla genişleyen çatışmalar sürecine dönüşmesinin ardından. Dershanelerin kapatılması yönündeki girişimler ve 4 bakanın istifa etmesine neden olan 17 Aralık yolsuzluk soruşturması, AKP'nin çok sayıda polisi görevden alması, sosyal medyaya düşen kasetler, HSYK kanununun değiştirmesi ile AKP- Cemaat aradaki bağları tamamen kopartarak artık açık bir kavgaya dönüşmüştü.
Cemaat AKP ile iyi günlerinde kontrolü altında tuttuğu kurumlarda AKP hakkında topladığı çeşitli bilgiler ile AKP’nin ipliğini pazara çıkarmaya başlayınca. AKP’de karşı atakla bir taraftan cemaatin elinde bulunan devlet kurumlarında temizlik harekâtı yapmaya bir yandan da cemaate ait, dershane, okul ve öğrenci yurtlarının tavsiyesine, ardından da cemaatin yurt dışında faaliyet gösterdiği ülkelere giderek buradaki faaliyetlerin durdurulması yönünde ilgili devlet yöneticilerine tavsiye ve ricalarda bulunmuştu.
Türkiye’de Ağustos 2015 sonu itibariyle dershaneler dönemi kapanıyor. Dileyen ve şartları uyan dershaneler faaliyetlerine özel okul olarak devam edecek ve devlet bu okullarda çocuklarını okutacak gelir durumu düşük ailelere 3 bin ila 3,500 tl arasında katkıda bulunacak.
Eğitimde Gülen dönemi kapanıyor TÜRGEV (Bilal Erdoğan) Dönemi başlıyor;
Fethullah Gülen’in açtığı yurt, okul ve dershaneler birer ikişer kapatılırken, Cemaat’e yakın vakıf ve derneklerce açılan 200 civarındaki yurt’unda “eksikleri var” denilerek kapılarına kilit vuruldu.
Milli eğitim müsteşarı hatta bakanı gibi davranarak okul ve il milli eğitim müdürleri ile sıkça toplantılar düzenleyen ve onlara talimatlar yağdıran Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönettiği Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ise eğitim alanında faaliyetleri hızla devam ediyor.
Emine Erdoğan’ın anne ve babası ‘’Hayriye-Cemal Gülbaran’’ adıyla ilk yurdunu 2012’de açan ve hızla büyüyen Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV ‘in önündeki en büyük engel olarak görülen Cemaat’e ait yurtlar “Eksikleri var” bahanesiyle kapatılırken, Bilal’ın TÜRGEV’i, üç yılda 21 yurt 142 taşınmaz ve 160 milyon liralık servete ulaştı. TÜRGEV’in bu okullarda 3 bin 691 öğrencisi bulunuyor.
Bilal’in TÜRGEV’inin bu hızlı yükselişinde AKP’li belediyeler ile TOKİ’nin katkısı büyük.
AKP’li belediyelerin ve TOKİ’nin TÜRGEV’e devrettiği binalar birer birer yurt yapılıyor.
Anaokulu ve üniversiteye de el attan Bilal’in TÜRGEV’ i için TBMM’den çıkan bir yasa ile TÜRGEV iki üniversite, üç kreş ve gündüz bakım evini bünyesine kattı. Böylece Özel eğitim ve Yurtlarda Cemaat dönemi kapatılırken Bilal dönemi hızla sektörde yükselmeye devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde “Dindar bir gençlik yetiştireceğiz” dedikten sonra TÜRGEV’in eğitim alanda faaliyetlere başlaması, sektörde Gülen cemaatinin yerine AKP’nin misyonunu taşıyan yeni bir cemaat oluşumunun ayak seslerini çağrıştırıyor.
İbrahim Halil SİPAHİ
28.04.2015/adanapost.com
Twitter.com/ihalilsipahi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.