Zeytin Dalı Harekatı'na işçilerden fazla mesaili destek

Zeytin Dalı Harekatı'na işçilerden fazla mesaili destek

TSK'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde terör unsurlarına karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan yerli ve milli mühimmatın üretildiği MKEK'de işçiler gönüllü olarak her gün bir saat fazla mesai yapıyor.

Zeytin Dalı Harekatı'na işçilerden fazla mesaili destek

KIRIKKALE - Zekeriya Karadavut

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde terör unsurlarına karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan yerli ve milli mühimmatın büyük kısmının üretildiği Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda (MKEK) işçiler, ücretsiz bir saat fazla mesai yaparak harekata destek oluyor.

MKEK Mühimmat Fabrikasında üretilen ve Zeytin Dalı Harekatı'nda yoğun olarak kullanılan sığınak delici mühimmat (NEB) ile Fırtına obüslerinin kullandığı 40 kilometre menzilli obüs mermisini üreten işçiler, operasyona destek olmak amacıyla gönüllü olarak her gün 1 saat fazla mesai yapıyor.

İşçilerin isteğiyle ilk olarak fabrikanın imla bölümünde başlatılan gönüllü fazla mesai uygulaması, daha sonra kurumun Kırıkkale'deki bütün birimlerine yayıldı.

"Her türlü ihtiyacı karşılamak için bizler de cephe gerisinde çalışmalara devam ediyoruz"

Mühimmat Fabrikası Müdürü Selahaddin Adil Kılınçkaya, Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan mühimmatı üretmek için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.

TSK'nin Zeytin Dalı Harekatı'nda gösterdiği üstün başarıya karşı işçilerin de ellerinden gelenin fazlasını yapmak istediğini belirten Kılınçkaya, şunları kaydetti:

"İşçilerimiz askerimizin gösterdiği gayrete karşı 'biz ne yapabiliriz' diye düşünmüş. Üretimi hızlandırmak ve ihtiyaçları zamanından önce karşılamak için her gün bir saat fazla çalışmaya başladılar. Hiç bir ücret talep etmeden, böyle bir kampanya başlattılar. İlk olarak fabrikamızın İmla Üretim Müdürlüğünde bu başladı. Fabrikalarımızın diğer birimlerine de ulaşmış durumda. Umarım ki bu desteğimizin askerimize bir nebze faydası olur. TSK'nin ihtiyaçlarını her zaman zamanında karşılamak için burada görev yapıyoruz. Bütün arkadaşlar ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Operasyonda kullanılan uçakların ve obüslerin attığı bütün mühimmatlar bu fabrikada üretilmekte. O yüzden gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ordumuzun yaptığı bu operasyonu destekliyoruz. Her türlü ihtiyacı karşılamak için hazırız. Bizler de cephe gerisinde çalışmalara devam ediyoruz."

"Bugün için elimizden sadece bu gelebiliyor, yarın ne geliyorsa onu da yapmaya hazırız"

İşçilerden Satılmış Karakaya da mesai arkadaşlarıyla Zeytin Dalı Harekatı'na halktan gelen destekleri konuşurken, kendilerinin de böyle bir kampanya başlattıklarını söyledi.

İki gün önce başlattıkları uygulamayla işçilerin gönüllü olarak her gün bir saat fazla mesai yaptığını belirten Karakaya, "Fikrimizi müdürlerimize ilettik. Sağ olsun onlar da olumlu karşıladı. Mehmetçik için bir saat fazladan çalışıyoruz. İlk gün 25 arkadaşla başladık. Şu anda fabrikadaki bütün arkadaşlarımız bize destek verdi. TSK'nin sonuna kadar arkasındayız. Elimizden gelen desteği vermeye her zaman hazırız. Bugün için elimizden sadece bu gelebiliyor, yarın ne geliyorsa onu da yapmaya hazırız." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler