İrfan Küçükköy

İrfan Küçükköy

15 Temmuz Gecesi, En Uzun Gece, "Darbeye Darbe "

15 Temmuz Gecesi, En Uzun Gece, "Darbeye Darbe "

15 Temmuz 2016 Darbe teşebbüsünden altı gün sonra, 21 Temmuz 2016 günü paylaştığım yazıyı Facebook önüme çıkardı. Güncelliğini koruyor. Aynen tekrar arz ediyorum.

15 Temmuz Gecesi,

En Uzun Gece

"Darbeye Darbe "

Bu iki başlık da aynıyla gerçek ama Türkiye'deki heyecanı ifadeye yetmiyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde; 1960 (27 Mayıs) -1971 (12 Mart) - 1980 (12 Eylül) darbeleri ve 1997 (28 Şubat) Post Modern darbe ve başarılamamış bir bu kadar darbe teşebbüsü, Türkiye Halkını darbelere karşı iyice bilemiştir.

Bu yüksek heyecana rağmen, Allah korusun darbe başarılsaydı gene de tutmayacaktı ama Türkiye'yi Suriye yapmaya yani iç savaşa sürüklemeye yetecekti. Darbeyi planlayan gizli güçler ve kirli eller hedeflerine ulaşmış olacaklardı. Paralel Devlet ekipleri, bu iç savaşta, "taraf" olacaklar, oyun bittikten sonra da bertaraf edileceklerdi.

Köprüye ulaşmak için saatlerce yaya yürüyen, tankın altına yatan, yürüyen tankın üstüne çıkan, Meclis bombalanırken, göstericiler kurşunlanırken dağılmayan halkın heyecanını ne dindirebilirdi. Recep Tayyip Erdoğan halkı meydanlara davet etmekle halka güvenini ortaya koymuştur. Halk da bunu ispat etmiştir.

Halk Zaten bu çağrıdan önce, işgali gerçekleştirilen TRT'den "sokağa çıkma yasağı", darbeciler tarafından ilan edilirken sokağa dökülmüştür. Benim gibi yaşlılar, köprünün askerlerce kapatılmasını yorumlamaya çalışırken(Polis bölgesinde asker ne arıyor diye, aynı gün saat 2200 de), halk sokaklardaydı. Halk sadece tarih yazmadı ayrıca Dünya'ya model sundu. ABD gizli servisleri ülkelerin ordularına darbe yaptırırken bundan böyle halkın reaksiyonunu da hesaplamak zorunda olacaklardır.

Burada eski tarihli bir vesikayı arz edeyim. Gerçekten ihtilâllerde ABD’nin fonksiyonu var mı? Bu soruya bir ABD yetkilisinin ağzından cevap verelim. 1975 tarihinde CIA başkanlığına getirilen daha sonra ABD Devlet Başkanı olacak olan, baba Bush, ABD’nin bu tarihteki devlet başkanı Ford’a bir rapor sunuyor. Raporda, “CIA (Amerika Merkezî Haberalma Teşkilâtı), yabancı ülkelerde iktidarları devirmeyi amaçlayan darbeler düzenlenmesinden yanadır” Bu sanki tabii bir durum. “CIA’nın seçimle iş başına gelmiş iktidarlara karşı düzenlenecek darbelerde çok dikkatli olması gerekir” (20 Aralık 1975, Yeniden Millî Mücadele Mecmuası). Bundan böyle çok daha fazla dikkate ihtiyaçları var. Huylu huyundan vazgeçmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İrfan Küçükköy Arşivi