55 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama başladı

55 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama başladı

Yurt genelinde yeni tip koronavirüs salgınına karşı toplumsal bağışıklık kazanılması için uygulanan aşı programında 55 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanması süreci başladı.

Ankara/Kırklareli

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca belirlenen "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsamında, 55 yaş ve üstündekiler, aile hekimlikleri ya da hastanelerden randevu alarak Sinovac veya Biontech aşılarından istediğini olabiliyor.

Ankara Şehir Hastanesine gelen 55 yaşındaki Aycan Batımor, aşı uygulamasının ardından hiçbir sıkıntı hissetmediğini belirterek, sırası gelen herkesi, bir an önce aşı olmaya çağırdı.


58 yaşındaki Erhan Batımor da aşı olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Biontech aşısını tercih ettim ama diğer aşının da faydasının aynı olduğuna inanıyorum. Sırası gelenlerin bir an önce aşısını olmasını istiyorum. Çünkü bu dertten ancak bu şekilde kurtulabileceğiz." diye konuştu.

Aşı olan 59 yaşındaki Serhat Güllü de randevusunu almasının ardından kolaylıkla aşı yaptırdığını söyleyerek, "Dün saat 22.00'de, bugün saat 13.30 için randevumu aldım. Hastaneye geldiğimde hemen sıramı aldım ve aşımı oldum. Şu an kendimi iyi hissediyorum, herhangi bir problemim yok." ifadelerini kullandı.

 

Kovid-19 salgınının sona ermesinin tek yolunun aşılama olduğuna inandığını söyleyen Güllü, "Aşı olmadan koronavirüsten kurtulabilmemiz mümkün değil. Onun için herkese ivedilikle aşı olmasını tavsiye ediyorum." dedi.

Güllü, aşı olurken hiçbir acı, sızı yaşamadığını belirterek, sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

"Herkes aşısını olsun şifasını bulsun"

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da da vatandaşlar hastane ve aile sağlığı merkezlerinde randevu saatlerine göre aşılarını oluyor.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aşı olan vatandaşlardan Vecihi Yavuz, AA muhabirine, aşı olduğu için çok sevinçli olduğunu söyledi.

Kendi yaş grubuna aşılama başlayacağını duyduğu gibi randevu alarak hastaneye geldiğini belirten Yavuz, tüm vatandaşlara aşı olmaları önerisinde bulundu.

Sağlık çalışanlarının bu süreçte çok yorulduklarını vurgulayan Yavuz, "Haklarını helal etsinler. Bizde çok emekleri hakları var. Gerçekten bizler için seferber oldular Allah yar ve yardımcıları olsun. Onlara çok ama çok teşekkür ederiz." dedi.

Hayrettin Bici ise toplum sağlığını düşünerek aşısını olduğunu belirtti.

Virüsün aşılama ile sona ereceğine inandığını dile getiren Bici, "Uzun zamandır aşı olmayı bekliyordum. Sıram gelir gelmez randevumu aldım ve üzerime düşen vazifeyi yerine getirdim. Herkes aşısını olsun şifasını bulsun." diye konuştu.

Bu arada Sağlık Bakanlığı verilerine göre şimdiye kadar Edirne'de 169 bin 699, Kırklareli'nde 136 bin 361, Tekirdağ'da 277 bin 617 aşılama yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler