Bakan Soylu'dan polis ve jandarma alımı müjdesi

Bakan Soylu'dan polis ve jandarma alımı müjdesi
İçişleri Bakanı Soylu, yıl sonuna kadar 16 bin 500 polis daha alınacağını belirterek, "2021'e kadar jandarmamızı profesyonel hale getiriyoruz, Her yıl 25 bin jandarma alacağız ve profesyonelliği tamamlayacağız." dedi.

ANKARA

İçişleri Bakanı Süleyman SoyluAA Editör Masası'nda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve son dönemdeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, yaptığı açıklamada, "Türkiye'yi şimdi öngörülebilir bir hale getiriyoruz. Bize okyanus ötesinden, adam ABD'den parmak sallamasın istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kayyum atanan belediyelerde yapılan hizmetleri fotoğraflarıyla göstererek anlatan Soylu, muhteşem hizmetlere imza atıldığını söyledi. 

Ağrı'nın Tutak ilçesi ve Siirt'in Eruh ilçesi gibi bir çok yerde sanat sokakları oluşturduklarına değinen Soylu, Diyarbakır ve Van'da İranlı turistlerin katbekat arttığını bildirdi. "Diyarbakır'ın caddeleri dünyanın hiçbir yerinde yok şu anda." diyen Soylu, kentte devasa bulvarlar açıldığını dile getirdi.

"Kayyum atanan belediyelerde 4,2 milyar liralık yatırım yapıldı"

Kayyum atanan belediyeler ile ilgili olarak Soylu, "650 milyon lira kamu borcu ödendi, esnafa borç ödendi. Borç batağındaydı belediyeler. Hepsi ödendi." dedi.

Soylu, kayyum atanan belediyelerde bir buçuk yılda 4,2 milyar liralık yatırım yapıldığını kaydetti.

"Kandil bizim için artık uzak bir hedef değil"

İçişleri Bakanı Soylu, terörle mücadele kapsamında sınır ötesinde yapılan operasyonlar hakkında da bilgi verdi.

Soylu, şunları ifade etti:

"Kandil bizim için uzak bir hedef değil. Şu anda orada epey noktalar ele geçirildi. Özellikle Kuzey Irak bölgesinde. Hakurk hattından birçok noktaya kadar epey bir yer ele geçirildi. Şimdi 26 -27. kilometrelerdeyiz. Tabii çatışmalar çıkıyor, bilmediğimiz bir arazi. El yapımı patlayıcılar var. Adım attığınızda bunlarla da karşılaşabiliyoruz. Özellikle sınır ötesinde şehitler veriyoruz. Biz dışarı bastıkça onlar da içeri yönlenmeye çalışıyorlar.

Milletimiz şunu düşünsün. Kandil kafamızda bir problemdi, burası ne olacak? Burası ne olacak diye bir problem düşünmesinler. Bizim için şu anda zamanlama önemli. Bu bir operasyon meselesi değil zamanlama meselesidir. Kandil Türkiye için güvenli bir yer haline getirilecektir. Kimsenin endişesi olmasın.

İnce'nin Metin Temel'le ilgili sözleri

Soylu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'le ilgili sözlerini anımsatan Soylu, şöyle konuştu:

"Biz Muharrem İnce'nin kim olduğunu iyi biliyoruz. Ben siyasetten geliyorum, çatışmalarımız da oldu. Bana niçin avukatını gönderdiğini, avukatıma, sonra 'Aman bu işlerden vazgeçelim. Ne olursunuz üzerime gelinmesin'. Teşkilat başkanıydım, yine böyle abuk subuk saldırılar yaptığı zaman. Ne dediğimi o da anlıyor. Bu çok açık. Ne demek istiyorlar? 'Ey PKK senin intikamını alıyoruz. Afrin'i Türkiye aldı ama biz onu oradan alan komutanın şu apoletlerini sökeceğiz. Sen merak etme'. Ben de diyorum ki onun karşılığında, aferin iyi yapıyorsun sen, senin şerefine yakışan gidip Selahattin Demirtaş'ı hapisten çıkarıp o apoletleri takmaktır. Verdiği mesaj, milletimize değil, verdiği mesaj PKK'yadır. 'Sen hiç merak etme Afrin'i aldı, bunun intikamını 24 Haziran'dan sonra ben alacağım.' diyor. Bu millet de sana o intikamı aldırmaz, sen merak etme. Bu kadar çirkin bir siyaset hadisesi ortaya konulmaz."

"Biz bu güvenliği almak zorundayız"

Soylu, İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in Gaziantep miting alanına giderken yolunun çöp kamyonları ile kapatıldığı yönündeki iddianın anımsatılması üzerine, diğer partilerin kongrelerinde de çöp kamyonları ile yolların kapatıldığını anlattı. 

DEAŞ'ın en yüksek eylemlerinin Gaziantep'te olduğunu ifade eden Soylu, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Biz bu güvenliği almak zorundayız. Biz bu güvenliği Tayyip Erdoğan için de alıyoruz. Bütün cumhurbaşkanı adayları açıklandığı gün Emniyet Genel Müdürümü aradım ve 'Hepsine seçim bitene kadar özel koruma vereceksiniz.' dedim. 'Ne istiyorlarsa yapacağız.' dedim. Biz seçimde vatandaşın özgür ve hür iradesini sandığa yansıtmakla mükellefiz. O orada mağduriyet edebiyatı yapıyor. Aynı yapılan uygulamaları orada yaptılar. Burada siyasal partiler bazen kendilerinin gündemde olabilmesi için bu tip işleri yaparlar, önemsememek lazım. Biz güvenliğimizi almak zorundayız. Oradaki hangi partiyse o partiye giden vatandaş da bizim vatandaşımız. Ben onun vergisiyle görev yapıyorum, onun vergisiyle polis, jandarma görev yapıyor. Biz o vatandaşı korumakla mükellefiz. Onun oraya gitmek hakkı, benim de onu korumak hakkım. O bizden bunu bekler. Akşener'in ne diyeceği beni ilgilendiriyor değil. Biz onu korumak zorundayız ama burada bir çifte standart yok. Bütün siyasi partilerle bu aynıdır. Burada AK Parti'nin de CHP'nin de MHP'nin de uygulamalarında hepsi aynı şekilde olagelmiştir." 

Sandıkların taşınması ve birleştirilmesi

Soylu, güvenlik gerekçesiyle sandıkların taşınması ve birleştirilmesi ile ilgili de "Sahayı PKK'dan steril hale getirene kadar bu uygulamayı yapmak durumundayız." dedi.

"Belediyelere 'Metruk binaları yıkın' dedim"

"Ben açık söyledim, bana yine kızabilirler. Dedim ki belediyelere, CHP'li belediyelere de söyledim, hepsine... 'Metruk binaları yıkın kardeşim, kimse bir şey derse İçişleri Bakanı talimat verdi' diyin dedim." ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Soylu, "Yılbaşından bu yana 60 bin metruk bina tespit ettik, 20 binini yıktık, 2 bininin işlemi devam ediyor." şeklinde konuştu.

Soylu, 3 Haziran 2018 itibarıyla uyuşturucudan tutuklu sayısının 9 bin 484 kişi olduğu bilgisini verdi. 

"Yıl sonuna kadar 16 bin 500 polis daha alacağız"

Şehirler arası yollarda, otobüs kazalarını engellemek için yürüttükleri çalışmalara işaret eden Soylu, şunları kaydetti:

"Yıl sonuna kadar 16 bin 500 polis daha alacağız. 2021'e kadar jandarmamızı profesyonel hale getiriyoruz, 2016'dan bugüne kadar 42 bin 174 uzman jandarma aldık, toplam sayımız 195 bine ulaştı. Her yıl 25 bin jandarma alacağız ve profesyonelliği tamamlayacağız. Sahil güvenlikte de geçen yıl yaklaşık 647 personel alımı yaptık. Çarşı mahalle bekçisi, toplam sayı 2016'da eskiden kalanlarla 3 bin 520 idi. 2018'de alım işlemleri devam edenlerle 18 bin 500'e çıkardık. Şimdi 7 bin ilana çıktık, 10 bin yeni kadro daha alacağız." dedi. 

Güvenlik korucusuna subay olma imkanı 

Bakan Soylu, güvenlik korucularıyla ilgili yürütülen çalışmalara yönelik de şu bilgileri paylaştı:

"Şu anda 5 bin güvenlik korucusu daha alıyoruz. Biliyorsunuz, 21 bin güvenlik korucusunu emekli etmiştik, yerlerine kendi akrabalarını, çocuklarını, yeğenlerini almıştık. Şimdi 5 bin. Bir müjde daha vereyim; şu ana kadar bin 750 korucuyu uzman çavuş yaptık, bu sayıyı 5 bine çıkaracağız. Bunlar Doğu ve Güneydoğu'da kendi bulundukları bölgelerde çakılı görev yapacaklar. Aynı zamanda da 5 bin güvenlik korucumuz sınavları kazanırlarsa da subay olacaklar." 

Güvenlik korucularına çok önemli imkanların getirildiğini ve onların da gerçekten iyi işler yaptığını söyleyen Soylu, "5 bin güvenlik korucumuzun, uzman çavuş olduktan sonra subay olma hakkı olacak. Yani bir güvenlik korucusu eğer sistemini iyi korursa albay da olacak general de olacak." diye konuştu.

Meryem'in mektubu duygulandırdı

Bakan Soylu, Biz Anadolu’yuz Projesi” kapsamında Siirt'te okuyan ve Çanakkale'ye 3 günlük gezi kapsamında gönderilen Meryem adındaki bir öğrencinin mektubunu okudu. Soylu'nun mektubu okurken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Muhabir: Sarp Özer-Barış Gündoğan-Sertaç Bulur-Selma Kasap-Muhammed Boztepe-Burcu Çalık

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.