“İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” buluşmalarının 5.’si Adana’da başladı

“İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” buluşmalarının 5.’si Adana’da başladı
- Garanti BBVA'nın Avrupa Yeşil Mutabakatı uyum sürecinde sürdürülebilir yatırımların önünü açmak ve ihracat süreçlerine destek olmak amacıyla başlattığı "İhracatta Sürdürülebilir Gelecek" buluşmasının beşincisi Adana'da gerçekleştirildi.

img-1678.jpeg
“İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” buluşmalarının 5.’si Adana’da başladı

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, kentteki bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, iklim krizinin hayati bir sorun olarak her geçen gün derinleştiğinin belirtti.

Bu kapsamda AYM'nin önemli bir yol planı içerdiğini ifade eden Baştuğ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu yılın pek çok göstergede dengelenme gördüğümüz bir yıl olmasını bekliyoruz. Bu çerçevede 2 önemli konuya değinmek istiyorum. Birincisi, en önemli konumuz enflasyon. Bu konuda kararlı bir mücadele var ve ev ödevlerimiz var. Yılın ikinci yarısında baz etkisinin de katkısıyla düşüş trendi başlayacak..."

Programda, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Etem Karakaya, AYM ile SKDM'nin ekonomik boyutları ve çözüm önerileri üzerine bilgi verirken, iktisatçı Mahfi Eğilmez de ekonomi alanında değerlendirmelerde bulundu.

Garanti BBVA basına yapılan paylaşımda:

"Garanti BBVA, sürdürülebilirlik ve kapsayıcı büyüme stratejisinden hareketle, ülkemizi Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum sürecine hazırlamak amacıyla Kasım 2022’den bu yana Türkiye’nin farklı illerinde bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Sürdürülebilir yatırımların önünü açmak ve ihracat süreçlerine destek olmak üzere başlattığı ‘İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” buluşmalarının 4.’sü sanayi çeşitliliğiyle dikkat çeken illerimizden Adana’da gerçekleştirmek istedik." diye ifade edildi.

img-1676.jpeg

Açılış konuşmasını Prof. Dr. Etem Karakaya yaptı.

Karakaya, “Yeşil mutabakat çok önemli.. Uyum sağlamak zorundayız… Yoksa iş yapmayız…” dedi.

img-1680.jpeg

Dr. Mahfi Eğilmez, “AB bölgesinde sıkıntı çok büyük.. Doğu bloku biraz daha iyi… Türkiye gelişmekte olan bir ülke…”dedi.

Program devam ediyor.,,

Program:

Adana HiltonSA’da 16 Mayıs Perşembe günü 18:30 – 22:00 saatleri arasında planladığımız buluşmada Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’yla beraber AB’ye ihracatta bu süreçlerden etkilenecek sektör ve kurumlara yönelik bilgiler vermeyi, akıllardaki soruları cevaplamayı aynı zamanda ekonomi gündemine dair öngörüleri paylaşıldı.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ’un ev sahipliğinde, Prof. Dr. Etem Karakaya ve Dr. Mahfi Eğilmez ile Adana’nın önde gelen kurumlarının yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

İhracatta Sürdürülebilir Gelecek / Adana
Tarih: 16 Mayıs 2024, Perşembe
Yer: Adana HiltonSA
Program
18:30 - 19:00 Toplanma ve salona giriş
19:00 - 19:05 Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ’un hoş geldiniz konuşması
19:05 - 19:07 Film gösterimi
19:07 – 19:37 – Prof.Dr. Etem Karakaya - Adana özelinde sürdürülebilirlik sunumu
19:37 – 20:17 – Dr. Mahfi Eğilmez ekonomi sohbeti
20:20 – 21:20 – Akşam Yemeği
21:30 – 22:00 – Soru&Cevap

Kaynak:Adanapost

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.