İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri, Adana'da protesto edildi.

ADANA (AA) 

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) üyeleri, Mescid-i Aksa'da namaz kılınmasına yönelik engelleme girişimlerini protesto etmek için Sabancı Merkez Camisi'nde bir araya geldi.

may-1.jpg

Cami avlusunda toplanan grup, ellerine Türk ve Filistin bayraklarını alarak İsrail'e tepki gösterdi.

WEB TV ADANAPOST - Adanalılar "Mescidi Aksa" için Merkez Camiinde Toplandı..

'Yiğit Adanalı'lar Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldılar..

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki

ASİM Genel Başkanı Mahmut Eraslan, Mescid-i Aksa'da tekbirlerin bomba seslerine karıştığını ve ezanların susturulduğunu belirterek, İsrail yönetimine hak ihlallerinden dolayı tepki gösterdi.

may-2.jpg

Müslümanları İsrail yönetiminin tavrına karşı birlik olmaya çağıran Eraslan şunları kaydetti:

"Mescid-i Aksa'da Müslüman kanı akıtılıyor. Ümmet-i Muhammed'in namaz kılmasına izin verilmiyor. Mescid-i Aksa tarihinde hiç olmadığı kadar mahzun ve çaresiz. Siyonist işgal yönetimi, arkeolojik kazı bahanesiyle Mescid-i Aksa'nın altını oyup yıkmaya kast ediyor, bir yandan da Müslümanları buradan uzak tutuyor. Artık silkinme ve uyanma zamanıdır. Siyonist İsrail'e hak ettiği dersi verme zamanıdır. Bunun yolu da tek bir ümmet olduğumuzu hatırlamak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektir."

mahmut-eraslan-002.jpg

Açıklamanın ardından İsrail güvenlik güçlerinin öldürdüğü Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.