Selim Elçi
ÖĞ-DER Adana 12. Eğitim Şurası Yapıldı

ÖĞ-DER Adana 12. Eğitim Şurası Yapıldı
ÖĞ-DER Adana 12. Eğitim Şurası Adana Öğretmen Evinde Yapıldı.
- WEB TV ADANAPOST - Prof. Dr. Ahmet Kamil Cihan: “İslam Düşüncesi ve Toplumsal Sorumluluklarımız”
- WEB TV ADANAPOST - Prof. Dr. Oğuz Kutlu: "Gençlere dürüst olmayı ve öz disiplinlerini geliştirmelerini öğretmeliyiz..."
Programın sunuculuğunu Emre Şahin’in yaptığı program Hafız Muhammet Necmettin Kaya'nın Kur’an tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını ÖĞ-DER Adana Şubesi Başkanı Hüseyin Tan yaptı.

Hüseyin Tan: "Eğitimi bir ıslah çalışması olarak görüyoruz. Şuurlu öğretmenler ile salih nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Program Moderatör Prof. Dr. Mutlu Avcı, “Türkiye’de ve Dünyada Yapay Zeka Nasıl Kullanılıyor” konulu sunumunu yaptı.
Prof. Dr. Mutlu Avcı: "Endüstrileşme kölelik sistemidir. Kapitalist sistemi yapılandırıyor. İnsanın olmadığı yerde insan gibi karar verebilme mekanizmasıdır" dedi.

Dr. A. Özgür Polat, “Türkiye’de ve Dünyada Yapay Zeka” konusundaki sunumunda, "Yapay zeka hayatımıza nüfus etti. Zeka kavramı, Nöronları modelleyerek ortaya çıkmıştır. Bilgisayarda benzer işler yapıp karar veriyor. Verilerden öğrenerek karar verebilen sisteme yapay zeka diyoruz" dedi.

Dr. Yunus Emre Çoğurcu: “Derslerde Yapay Zeka Kullanımı” konulu sunumunda,
"Fen Bilgisi öğretmenlerine nasıl yardımcı olabiliriz diye çalışmaya başladık. 'Fenobot Projesi' çalışmamız var. Yapay Zeka tehdit değil, süper güçtür." dedi.

Dr. Yunus Emre Çoğurcu: “Yapay zeka modelimiz, cevap veren değil, düşündüren bir modeldi. Geleceği beklemek değil, birlikte inşa etmek istiyoruz “dedi.

3. Oturumun Moderatörlüğünü Rıfat Tunç yaptığı programda, Yeşilay Adana Cemiyet başkanı Dr. Yunus Emre Yıldırım, “Toplumsal Çöküş ve Ahlaki Yozlaşmanın Görünmeyen Yüzü: Bağımlılık” konulu sunumunda, "Bağımlılık tansiyon ve şeker gibi bir hastalıktır. Kronik bir hastalıktır. Ailede biri bağımlı olursa diğerleri de bağımlı adayıdır. Kainat boşluk kabul etmiyor, boşluk muhakkak doluyor. O boşluğu dolduran şeyi siz dolduramazsanız bağımlılık doldurur." dedi.

ÖĞ-DER Bölge Sorumlusu Ekrem Ulu, Genel Merkezi adına değerlendirme konuşması yaptı.
Ekrem Ulu: "Gençlerimizi önemsiyor, onları geleceğe hazırlıyoruz" dedi.

Prof. Dr. Oğuz Kutlu: "Gençlere dürüst olmayı ve öz disiplinlerini geliştirmelerini öğretmeliyiz..." dedi.

Katılımcılara plaket takdim edildi.

Programa, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal KAVAK, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin AYDIN, Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa SARIGEÇİLİ, Bilge Eğitim-Sen Genel Başkanı İlhami FINDIK, , Anadolu Gençlik Derneği Adana Şube Başkanı Enes BEYAZ, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Program hatıra resmi çekimi ile sone erdi.

Rektör Mehmet Görmez: "Şu anda Türkiye'de dini hayat zehirlenmiştir."
28 Haziran 2026 Pazar 14:55ÇÜ Adana Kozan İşletme Fakültesin' den mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi.
22 Haziran 2026 Pazartesi 23:20Adana İSO 500 - 2025 Sektör Analizi
21 Haziran 2026 Pazar 01:05ÇÜ İlahiyat Fakültesinde Öğrenciler “Bayramlaşma Töreni ve Yıl Sonu Pikniği” nde Buluştu
02 Haziran 2026 Salı 19:12Türkiye Birincisi ‘Emanet’ Kısa Filmi Amerika’dan Ödül Aldı
23 Mayıs 2026 Cumartesi 20:14Prof. Dr. Hakkı Çiftçi’ye Bayburt Üniversitesi’nden Dede Korkut Bilim Ödülü
22 Mayıs 2026 Cuma 14:12ATÜ, 15. yılında “ATÜ’ye Değer Katanlar Ödül Töreni” Yapıldı
22 Mayıs 2026 Cuma 00:39ÇÜ Adana MYO’da Uluslararası Bilim İnsanları Hatıra Fidanı Dikti
02 Mayıs 2026 Cumartesi 06:30Çukurova Üniversitesi Öğrencileri Çiçekleri Toprakla Buluşturdu
17 Nisan 2026 Cuma 00:23Osmaniye 8. Kitap Fuarında Türkiye’nin seçkin yazarları okurlarıyla buluştu
15 Nisan 2026 Çarşamba 16:40
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.