Rektör Prof. Dr. Tuncel, İlave Aşı İstasyonu Kurdurdu

Rektör Prof. Dr. Tuncel, İlave Aşı İstasyonu Kurdurdu

Prof. Dr. Tuncel: “Öğrencilerimiz Başta Olmak Üzere Kampüs Hayatını Paylaştığımız Tüm Personellerimizin ve Ailelerinin Sağlığı Bizim İçin Son Derece Önemli”

cu-asi.jpg
Kampüste Aşılanma Oranını Yükseltmek İçin Rektör Prof. Dr. Tuncel, İlave Aşı İstasyonu Kurdurdu

Prof. Dr. Tuncel: “Öğrencilerimiz Başta Olmak Üzere Kampüs Hayatını Paylaştığımız Tüm Personellerimizin ve Ailelerinin Sağlığı Bizim İçin Son Derece Önemli”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Covid-19 salgınına karşı en büyük silahımız olan aşılanmanın önemine dikkat çekmek, kampüs içerisinde aşılanma oranının istenilen seviyeye ulaşmasını sağlamak amacıyla Merkezi Öğrenci Kafeteryası önüne Covid-19 ilave aşı istasyonu kurdurdu. Öğrenci ve ailelerinin sağlıklarını çok önemsediğini ifade eden Prof. Dr. Tuncel, eğitimin kesintisiz sürebilmesi için herkesi aşı olmaya davet etti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına karşı Çukurova Üniversitesinde bir yandan tedbirler artırılırken, bir yandan da aşılanma oranlarının yükselmesi amacıyla Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in talimatıyla Covid-19 ilave aşı istasyonunu kuruldu. Prof. Dr. Tuncel, Merkezi Öğrenci Kafeteryası önüne kurulan ilave aşı istasyonunu üniversite ve hastane yönetimiyle birlikte ziyaret etti. Öğrenci popülasyonunun en yoğun olduğu yerde kurulan istasyonda çalışmaları bizzat denetleyen Prof. Dr. Tuncel, öğrencilerle de sohbet ederek aşılanmanın hayati önem taşıdığını vurguladı.

Prof. Dr. Tuncel: “Bilgi Kirliliğine İtibar Etmeyin”

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesi olarak aşı çalışmalarına katkı koymak adına kampüs içerisinde kurulan Covid-19 ilave aşı istasyonuyla öğrencilerin ve personellerin aşıya ulaşımını daha da hızlandırdıklarını söyledi. Aşılama hizmetinin kamusal bir sorumluluk olduğunu belirten Prof. Dr. Tuncel, özellikle hedef nüfusa, yani gençlere yönelik yapılan tüm çalışmalara destek verdiklerini ifade etti.

Aşı karşıtı fikirlerin bilimsel dayanağının olmadığına da vurgu yapan Prof. Dr. Tuncel, yanlış bilgilerin hızlı bir şekilde iletişim kanalları üzerinden yayılma imkânının bulunduğunu hatırlatarak gençlerin bilgi kirliliğine itibar etmemelerini istedi.

“Bu Salgının Üstesinden El Birliğiyle Geleceğiz”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel şunları söyledi;

”Aşılanma oranının yükselip hedeflenen seviyeye gelmesi için Ülkemiz genelinde Sağlık Bakanlığımız öncülüğünde sürdürülen aşı kampanyasına destek veriyoruz. Bu amaçla, tüm birimlerimiz tarafından bilgilendirme çalışmalarımız devam ederken, Balcalı Hastanemiz koordinasyonunda kurduğumuz Covid-19 ilave aşı istasyonunun gençler arasında ilgi görmesi bizi mutlu etti. İlk hedefimiz elbette ki öğrencilerimiz ama akademik ve idari personellerimizden aşıları eksik olanlar ya da fikrini değiştirenler randevu almadan, çok kısa bir sürede istedikleri aşıyı tercih ederek aşı olabiliyorlar. Öğrencilerimiz başta olmak üzere kampüs hayatını paylaştığımız tüm personellerimizin ve ailelerinin sağlığını son derece önemsiyoruz. Kendilerinin de konuya aynı hassasiyetle yaklaşıp aşılarını olacağından ve el birliğiyle bu salgının üstesinden geleceğimize olan inancım tamdır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler