“Kürd meselesi noktasında halkımıza verdiğimiz sözün takipçisi olacağız”

“Kürd meselesi noktasında halkımıza verdiğimiz sözün takipçisi olacağız”
HÜDA PAR Adana Milletvekili Adayı Vedat Turgut, partilerinin Meclise gitmesi durumunda Türklerle Kürdler arasındaki barış ve kardeşlik ile Kürd meselesiyle ilgili halka verdikleri sözün takipçisi olacaklarını söyledi.

cukurova-salih-demir.jpeg

“Kürd meselesi noktasında halkımıza verdiğimiz sözün takipçisi olacağız”

HÜDA PAR Adana Milletvekili Adayı Vedat Turgut, partilerinin Meclise gitmesi durumunda Türklerle Kürdler arasındaki barış ve kardeşlik ile Kürd meselesiyle ilgili halka verdikleri sözün takipçisi olacaklarını söyledi.

Adana’da seçim çalışmalarına hız veren HÜDA PAR Adana milletvekili adayları; Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam, Ceyhan, Yumurtalık ve İmamoğlu ilçelerinde esnaf ve ev ziyaretleri, iftar programları ile seçim lokalleri açılışlarında halkla buluştu. Çalışmalarda halkın teveccühüyle karşılaşan milletvekili adayları, halkın sorunlarını ve taleplerini dinleyerek destek talebinde bulundular.

Seçim çalışmaları kapsamında iftar programında halkla buluşan HÜDA PAR Adana milletvekili adayı Vedat Turgut, “HÜDA PAR adayları, halkın desteğini alarak meclise gitmesi durumunda Meclisteki ruh da değişir, hizmet anlayışı da değişir. HÜDA PAR gerçek anlamda halkın temsilcileri olur. Biz halkımıza şu sözü veriyoruz. İnşallah halkımız bize bu vekaleti verip temsilcisi yaptığı zaman onların haklarının savunucusu olacağız. Hem Türkiye coğrafyasında, hem Türklerle Kürdler arasındaki barış noktasında, hem de Kürd meselesi noktasında halkımıza verdiğimiz sözün takipçisi olacağız.”diye konuştu.

Seyhan ilçesinin Yenibey ve Barbaros Mahallesi esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Adana milletvekili adayları Vedat Turgut ve Veysi Sonkaya, halkla buluştu. Buradaki işyerlerini tek tek gezen vekil adaylarına esnaf ve mahalle halkının sıcak ilgi gösterdiği gözlendi. Esnafla sohbet eden Turgut, kendisine iletilen sorun ve şikâyetleri not etti.

HÜDA PAR’ın meclise girmesi durumunda emeğe saygı, hak ve adalet için çalışacaklarının sözünü veren Turgut, halktan destek talebinde bulundular. Ziyaretlerin ardından Turgut ve Sonkaya partilerinin Yüreğir ve Seyhan ilçelerinde düzenlediği farklı iftar programlarında halkla buluştular.

 

“Hamd olsun halkımızın partimize büyük teveccühü var”

Turgut, esnaf ziyaretinin ardından Muşluların özel bir lokantada düzenlediği iftar programına katıldı. Burada halka hitap eden Turgut, kısaca partisinin seçim çalışmalarından bahsetti.

HÜDA PAR’ın79 ilde parti olarak 2 ilde ise bağımsız adayları destekleyerek seçime gireceklerini belirten Turgut, “Gayesi halka ve hakka hizmet olan hür adaylarla seçim sürecinde memleket memleket, şehir şehir, ilçe ilçe, kasaba kasaba çalışıyoruz. Hamd olsun halkımızın partimize büyük teveccühü var.”diyerek halkın partilerine sıcak bakışını aktardı.

Ulusal medya tarafından partilerine yeteri kadar yer verilmediğini ve medya güçlerinin bu noktada yetersiz kaldığını dile getiren Turgut, bu sorunu ise HÜDA PAR’ın hedef ve gayesini bizzat halkın evine, işyerine ve iftar programlarına gidip anlatarak aşmaya çalıştıklarını dile getirdi.

 

“HÜDA PAR ile Meclisteki ruh da hizmet anlayışı da değişecektir”

Partilerinin Meclise gitmesi için destek isteyen Turgut, “HÜDA PAR adayları, halkın desteğini alarak meclise gitmesi durumunda biz inanıyoruz ki Meclisteki ruh da değişir, hizmet anlayışı da değişir. HÜDA PAR gerçek anlamda halkın temsilcileri olur. Maalesef şu ana kadar meclise gönderilen sözüm ona halkın temsilcileri, Meclise gittikten sonra halkı unutmuş, halkın ihtiyaçlarını unutmuş, halkla barışık halde değil, belki de halktan uzak bir yaşantı içerisine girmiştir. Biz halkımıza şu sözü veriyoruz. İnşallah halkımız bize bu vekaleti verip temsilcisi yaptığı zaman onların haklarının savunucusu olacağız. Hem Türkiye coğrafyasında, hem Türklerle Kürdler arasındaki barış noktasında, Kürd meselesi noktasında halkımıza verdiğimiz sözün takipçisi olacağız.”diye konuştu.

Mezhepsel ayrıştırma yapmadan İslam şemsiyesi altında Türküyle Kürd’üyle, Çerkez’iyle Laz’ıyla insanları bir paydada buluşturmayı hedefleyen bir siyaset anlayışına sahip olduklarını ifade eden Turgut, “Partimiz, bu eksikliği ve ihtiyacı gördüğü için siyasi arenada yerini aldı ve bu anlayışla 81 ilde partili kardeşlerimiz harıl harıl çalışmakta bu amaç ve gayemizi halkımıza anlatmaktadır.”diyerek partilerinin bakış açısını özetledi.

 

“Müslümanların kendi aralarındaki birlikteliği sağlamaları lazım”

İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara da dikkat çeken Turgut, “Şu an Filistin’de Müslümanlar kan ağlıyor, Yahudiler zulmetmekte, şu an Suriye’de milyonlarca insan evini terk etmiş, muhacir durumuna gelmiş, milyonlarcası şu an Türkiye’de Ürdün’de farklı farklı ülkelerde memleketlerinden uzaktırlar. Ve şu anda Irak’ta Suriye’de insanlar mezhepsel çatışmalar içerisine girmiş, maalesef birbirlerini katletmektedirler. Bunlar hep emperyalistlerin oyunlarıdır, onların kışkırtmalarıdır. Biz HÜDA PAR olarak diyoruz ki; Müslümanlar, kendi aralarındaki birlikteliği sağlamaları lazım, belki NATO gibi belki Avrupa Birliği gibi, belki Birleşmiş Milletler gibi kendi birlikteliklerini oluşturmaları lazım. Bu birliktelik oluşturulduğu zaman başta Türkiye olmak üzere bütün İslam ülkeleri bir araya gelebilecek, eksiklikleri gidecek, böylece emperyalistlerin, kapitalistlerin oyuncağı haline gelmeyecek ve artık sömürülmeyecektir.”dedi. Konuşmasının sonunda Turgut,  Ramazan’ın, Müslümanlar arasındaki ihtilaflara son vermesi ve vahdetine vesile olması temennisinde bulundu.

Vekil adayları mahalle mahalle, cadde cadde gezerek destek istedi

Yüreğir ilçesinde esnaf ziyaretleri yapan HÜDA PAR Adana milletvekili adayları, Murat Temur, Sedat Sol, Yusuf Yaman, Yılmaz Geçer ve Hanifi Özoğul, Doğankent, Anadolu, 19 Mayıs ve Dede Korkut, Levent ve Yavuzlar Mahalleleri esnafını ziyaret ettiler. Esnafın sıcak ilgisi gösterdiği vekil adayları, seçim için destek istediler.

Ceyhan, İmamoğlu ve Yumurtalık ilçelerinde seçim çalışmasını sürdüren HÜDA PAR Adana milletvekili adayları Yıldıray Korkutan, Hakan Özbay ve Abidin Serin, buradaki esnafı ziyaret ettiler. Buradaki işyerlerini tek tek gezen vekil adayları halkla sohbet edip seçimler için destek talebinde bulundular.

Adana milletvekili adayı Salih Demir, Hüseyin Ayaydın Mustafa Çiçek ise Çukurova ilçesi Kurttepe ve 100. Yıl Mahallesi ziyaret ettiler. Esnafın sıcak ilgisi gösterdiği vekil adayları, halkın sorunlarını ve taleplerini dinlediler, seçimler için destek talebinde bulundular.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.