Burhanettin Bulut: “İlk girişimim Metro için olacak”

Burhanettin Bulut: “İlk girişimim Metro için olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, “İktidara geldiğimizde ilk işim Ulaştırma Bakanı'na Adana metrosu dosyasını götürmek olacak. Yılan hikayesi bitecek” dedi.

Burhanettin Bulut: “İlk girişimim Metro için olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, “İktidara geldiğimizde ilk işim Ulaştırma Bakanı'na Adana metrosu dosyasını götürmek olacak. Yılan hikayesi bitecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Ekip arkadaşlarımız Adana'nın temel sorunlarına ilişkin bir dosya hazırlıyor. 24 Haziran'da Adana ‘Artık tamam’ diyerek yepyeni bir sayfa açacak. Adana'nın kaynaklarını sömürürken, ulaşıma da çare olmayan hafif raylı sisteme öncelik vereceğim. Herkesin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce'ye ve Ulaştırma Bakanımıza götüreceğim ilk dosya Adana metrosu olacak. Bu yılan hikayesine de ‘TAMAM’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

  • “Bulut’tan metro ve Karataş sözü”
  •  “İlk girişimim Metro için olacak”
  • “Adana'nın sorunlarını tek tek çözeceğiz”
  • “Adana'ya kamu yatırımlarını artıracağız”
  • “Karataş'ı turizme açacağız”

KARATAŞ BACASIZ SANAYİ OLACAK

Adana'nın turizmde dünyanın rotasyonuna girecek potansiyele sahip olduğunu ancak Karataş ve Yumurtalık'ın öncelikli turizm kalkınma bölgesi ilan edilmesi, Adana Milletvekili Ömer Çelik'in Turizm Bakanı olmasına rağmen iç turizme bile açılamadığını hatırlatan Bulut, “CHP iktidarında Karataş'ı öncelikli olarak ele alacağız. Bizim neden bacasız sanayi ile turizm gelirimiz yok? Çünkü bakan var gören yok. Karataş'ı turizme açacağız, buradan elde edilecek istihdam ile Adana'nın işsizlik sorununa da merhem süreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

KAMU YATIRIMLARINI ARTIRACAĞIZ

Yanlış teşvik politikaları, tarım politikalarının tahribatı, istihdam ve diğer ekonomik politikalarla gerileyen Adana'nın göç ile yarasının daha da derinleştiğini hatırlatan Bulut, “AKP iktidarı işbaşına gelir gelmez Adana'nın kamu yatırımlarından aldığı pay düşmeye başladı. Biz bu kamu yatırımlarındaki adaletsizliği bitireceğiz. Adana'nın yaralarını sarmak için teşvik gibi özellikle sanayi üretimini artıracak ve istihdamı destekleyecek çözüm önerileri getireceğiz” dedi.

 

RANTI DEĞİL ÜRETİMİ DESTEKLEYEN POLİTİKALAR

Dünyada prestiji olan yayınlarda Adana'nın yatırım potansiyeli en yüksek kent olarak işaret edildiği yıllardan büyük bir çöküş sürecine sürüklendiğini hatırlatan Bulut, “Biz rantı değil, üretimi destekleyeceğiz. Türkiye'nin zenginlikleri ile yandaş fonlamayacağız. Ülke genelinde tarımdan, sanayiye üreticinin yüzünü güldürecek politikaların yanında Adana'nın kronik hale gelen sorunlarını tek tek ele alıp Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki gibi kalkınmanın lokomotifi yapacağız” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler