Mustafa Yürekli: Sezai Karakoç'un İstiklal Marşı Yorumundan Habersiziz

Mustafa Yürekli: Sezai Karakoç'un İstiklal Marşı Yorumundan Habersiziz

"Bu ülkede her şey İstiklal Marşı'nı anlaşılmaz kılmak üzere düzenlenmektedir. Toplum, Sezai Karakoç'un İstiklal Marşı yorumundan habersiz kalsın istenmektedir. Bu millet, bir asırdır zincirlenmektedir.."

Mustafa Yürekli: Sezai Karakoç'un İstiklal Marşı Yorumundan Habersiziz

İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ncı yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yürekli,  yaptığı basın açıklamasında, şairlerin tarihin deniz fenerleri olduğunu hatırlatıp ''İstiklal Marşı'nın uyarılarına rağmen bu ülkede sık sık gemi batırılmıştır. Bu ülkede her şey İstiklal Marşı'nı anlaşılmaz kılmak üzere düzenlenmektedir. Toplum, Sezai Karakoç'un İstiklal Marşı yorumundan habersiz kalsın istenmektedir.  Bu millet, bir asırdır zincirlenmektedir.'' dedi.  

Mustafa Yürekli, ''Şairler, tolumumuz için tarihin deniz fenerleridir.  Gemilerin yollarını bulmaları, tehlikeli yerlerden sakınabilmeleri için yakılan güçlü ışıklara, «deniz feneri» denir. Birbirini hiç tanımayan fenerci ile kaptanın ortak gönül ışığıdır, fenerler. Fener, hakikatin halesidir. Bu hakikatin aydınlığında kurulmuş öyle bir dostluktur ki ortalamasına bakıldığında ne bir çıkar vardır, ne de düşmanlık, kin. Büyük şairler, umut ışığı olmuşlardır, yol göstermişlerdir, karanlık ve puslu havalarda. Son bir asırda ülkemize işin aslını söyleyen, yol gösteren şairler olmuştur: Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kıskürek ve Sezai Karakoç güçlü aydınlar olarak sözkonusu tarihi rolü üstlenmişledir. Eserleriyle, bilincimizi hakikate açık tutuyor ve bizi gaflete düşmekten kurtarıyor.'' dedi.  

Ülkemizin deniz feneri olan şairlere kulak verilirse, başta İstiklal Marşı olmak üzere eserlerine bakılırsa, vaziyet ve istikametin görülebileceğini, başa gelen felaketlerin anlaşılabileceğini hatırlatan Mustafa Yürekli, ''Nerelerde hata yapıldığını, hangi tehlikelerin görmezlikten gelindiğini, dahası deniz fenerlerinin uyarılarının dikkate alınıp alınmadığını, deniz fenerleri uyarısına rağmen kimlerin gemiyi batırdığını belirleriz İstiklal Marşı'yla.'' dedi.  

Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yürekli, ''İstiklal Marşı'nın uyarılarına rağmen bu ülkede sık sık gemi batırılmıştır. Bu ülkede her şey İstiklal Marşı'nı anlaşılmaz kılmak üzere düzenlenmektedir. Toplum, Sezai Karakoç'un İstiklal Marşı yorumundan habersiz kalsın istenmektedir.  Bu millet, bir asırdır zincirlenmektedir.'' dedi.   

 

Mustafa Yürekli

Ulu Kanal

mustafayurekli@gmail.com

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler