Mehmet Yürekli
"100. yılda milli mücadele ruhunu hatırlatmak istiyoruz"
Ova Yayınları ve adanapost genel yayın yönetmeni Mehmet Yürekli, yaptığı açıklamasında, Yürekli: "100. yılda milli mücadele ruhunu hatırlatmak istiyoruz", dedi.
İşte o açıklamanın detayları :
Yürekli: "100. yılda milli mücadele ruhunu hatırlatmak istiyoruz"
- 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu’nun 100. Yıl Etkinlikleri Koordinatörü Mehmet Yürekli, Adana'nın Kurtuluşu’nun 100. yılında milli mücadele ruhunu hatırlatmak istediklerini söyledi.

Mehmet Yürekli, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’ı ziyaret ederek kentte yapacakları 5 Ocak etkinlikleri hakkında bilgi verdi.
Yürekli, 5 Ocak Adana'nın Kurtuluş gününün konu edildiği “5 Ocak: Adanalıyık! Bayrağa Sevdalıyık” isimli belgeselde, 20 Kasım 1919’dan 5 Ocak 1922’ye kadar olan tarih diliminde Adana ve Ankara’da verilen mücadele ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği diplomatik başarı sonucu 20 Ekim 1921’de imzalanan “Ankara Anlaşması” ile Fransa’nın Adana ve çevresinden çekilmek zorunda kalması ve bu diplomatik zaferde ayrıntılarıyla bu belgeselde olacağını söyledi.
Yürekli, ayrıca belgeselde Mehmet Akif Ersoy'un “Sahipsiz olan memleketin batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır” dizeleri ile Arif Nihat Asya'nın “Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder... Gölgende bana da, bana da yer ver. Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar: Yurda ay yıldızının ışığı yeter!” dizelerinin uyandırdığı duygu ve düşünceleri ile Adanalının bayrak sevdasının anlatılacağını kaydetti.
Yürekli, Adana'nın Kurtuluşu’nun 100. yılında yapılacak etkinliklerle milli mücadele ruhunu hatırlatmak istediklerini kaydetti.
Ziyarette konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Adanapost Haber Portalı tarafından ‘Adananın Kurtuluşunun 100. Yıl Etkinlikleri’ kapsamında ‘5 Ocak; Adanalıyık! Bayrağa Sevdalıyık..’ belgesel için gereken işbirliğini sağlayacaklarını söyledi. Yürekli, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’a 5 Ocak belgeseli için verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti.
Ziyarette, Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun da hazır bulundu. Ziyaret sonunda Yürekli, belgesel kataloglarını Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’a takdim etti.
- Türkiye’nin ilk en büyük Türk bayrağı Adana'da göndere çekilecek
- FOTO GALERİ ADANAPOST - ‘5 Ocak; Adanalıyık, Bayrağa Sevdalıyık’
- FOTO GALERİ ADANAPOST - Türkiye’nin ilk en büyük Türk bayrağı Adana'da yeniden asıldı
- WEB TV ADANAPOST - Türkiye’nin ilk en büyük Türk bayrağı Adana'da yeniden asıldı
- WEB TV ADANAPOST - ‘5 Ocak; Adanalıyık, Bayrağa Sevdalıyık’
- Türkiye’nin ilk en büyük Türk bayrağı Adana'da yeniden asıldı
- WEB TV ADANAPOST - ‘Adananın Kurtuluşunun 100. Yıl Etkinlikleri’
- Mehmet Yürekli: 5 Ocak belgesel çekimleri devam ediyor..
- Yürekli: "Adanalıyık, bayrağa sevdalıyık diyeceğiz"
- Yürekli: "100. yılda milli mücadele ruhunu hatırlatmak istiyoruz"

Kasap İbrahimler, evden kaçan İsmailler ve ithal et
26 Mayıs 2026 Salı 10:36Çukurova Üniversitesinde "Avrupa ve İslam" paneli
25 Mayıs 2026 Pazartesi 11:03"Anne" Şiirleri
10 Mayıs 2026 Pazar 15:47Adana'da Mevlid-i Nebi coşkusu meydanı inletti.
29 Nisan 2026 Çarşamba 06:13Coğrafi İşaretli Ürünlerimiz
26 Nisan 2026 Pazar 11:49ATO Başkanı Bayram: “Adana’nın GSMH sıralamasında 22. sırada olması bizi üzüyor…
14 Nisan 2026 Salı 20:56'Oruç Allah’la kul arasında bir ibadettir’
05 Nisan 2024 Cuma 01:05Oruç, merhametsizlikten tıkanmış gönül damarlarını açar.
05 Mart 2026 Perşembe 07:06Üç aylar ibadet planı
02 Şubat 2026 Pazartesi 00:02Vali Mustafa Yavuz’un ‘5 Ocak; Adanalıyık, Bayrağa Sevdalıyık’ Belgeseline Katkısı
23 Ocak 2026 Cuma 18:52
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.